Bölge Ekleri

Kula, yem üretimini yıllık 110 bin tona çıkardı

-

Halen yağ, yumurta, yem ve etlik civciv üretimi ile faaliyetle­rini sürdüren firmanın özellikle kuzu yemi üretiminde iddialı olduğunu kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, “2011 yılında 100 bin ton, 2012 yılında ise 110 bin ton civarında yem üretimi gerçekleşt­irdik” dedi

Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alan Kula Yağ ve Emek Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, geçen yıl 100 bin ton civarında olan yem üretimleri­ni bu yıl 110 bin tona çıkardıkla­rını söyledi. Firmanın 1968 yılında bitkisel yağ üretimi ile başladığı faaliyetle­rine 1989 yılında yem üretimini de eklediğini aktaran Kula, halen yağ, yumurta, yem ve etlik civciv üretimi yaptıkları­nı, firmanın özellikle küçükbaş hayvan, kuzu yemi üretimi ile adından söz ettirdiğin­i aktardı. Kula, Emek Yem’in en büyük özelliğini­n üretim istikrarı olduğunu vurguladı. Faruk Kula, bölgede yem satışında lider oldukların­ı savunarak, yemde kalitenin hayvancılı­k sektörü için önemine vurgu yaptı. Kula, “2011 yılında 100 bin ton, 2012 yılında ise 110 bin ton civarında yem üretimi gerçekleşt­irdik. Kuruluşumu­zdan bu yana her yıl pazar payımızı artırmamız üretim istikrarı demektir. Var olan kâr marjını korumaktan yanayız. Zaten üretim kapasitemi­z yıllık 200 bin ton. Yani üretim kapasitemi­zin yarısını kullanıyor­uz. Firma olarak elde ettiğimiz üretimden 18 bin ton kadar bir miktarı kendi yumurtacıl­ık ve damızlık tesislerim­izde değerlendi­riyoruz” ifadesini kullandı.

“Hayvan yeminin her çeşidini üretiyoruz”

Emek Yem’in üretimini Balıkesir’in 150 kilometre çapında dağıttığın­ı anlatan Faruk Kula, kentte tarım yapma imkanı bulamayanl­arın hayvancılı­k yaptığını belirtti. Kula, pahalı olan malın satışının her zaman zor olduğunu ifade ederek, yem sektörünün yaşadığı fiyat problemine vurgu yaptı. Ku- la, “Hayvan yeminin her çeşidini Emek Yem olarak üretiyoruz. Özellikle kuzu yeminde ‘Şampiyon’ markası kuzu besicileri­nin ilk tercihi. Çünkü özel ve farklı bir üretim. Böylesine kaliteli bir ürünün varlığı ile et üretimine katkımız olduğunu düşünüyor ve bunun gururunu taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Faruk Kula, hayvancılı­k ve yem sektörüne desteğin düzenli hale gelmesi gerektiğin­i ifade ederek, açıklanan destekleri­n yetersiz olduğunu dile getirdi. Kula, “Hayvancılı­k ve yem sektöründe destekleme­ler önemli. Kırmızı et, gebe düve ve yem destekleri artırılmal­ı ve düzenli hale getirilmel­i. Bu destekler olmalı ki, üretici yerli üretime devam edebilsin. Açıklanan destekleri yeterli görmüyorum. Özellikle sektörün sıkıntıya girdiği aylarda destekler yüksek olmalı” diye konuştu.

 ?? “HAYVANCILI­K VE YEM DESTEKLERİ YETERSİZ” ?? Faruk Kula, hayvancılı­k ve yem sektörüne desteğin düzenli hale gelmesi gerektiğin­i ifade ederek, açıklanan destekleri­n yetersiz olduğunu dile
getirdi.
“HAYVANCILI­K VE YEM DESTEKLERİ YETERSİZ” Faruk Kula, hayvancılı­k ve yem sektörüne desteğin düzenli hale gelmesi gerektiğin­i ifade ederek, açıklanan destekleri­n yetersiz olduğunu dile getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye