Bölge Ekleri

Tellioğlu, Türkiye’nin ilk 500 kuruluşu arasına girme hedefinde

-

Yönetim Kurulu Başkanı Servet Tellioğlu, 2012’de 5 milyon dolarlık un ihracatı gerçekleşt­irdiklerin­i belirterek, bu yıl yüzde 10 büyümeyi hedefledik­lerini açıkladı. Tellioğlu, nihai hedeflerin­in ise Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasına girmek olduğunu söyledi

Undan, kuluçkahan­eye, yemden restorana birçok şirketi içinde barındıran Tellioğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Servet Tellioğlu, bu yıl 5 milyon dolarlık un ihracatı gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Grubun 2013 yılında yüzde 10 büyüme hedefinin bulunduğun­u sözlerine ekleyen Tellioğlu, “Nihai hedefimiz ise Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer almak” dedi.

Yatırımlar sürecek

Tellioğlu Şirketler Grubu olarak Türkiye’nin ikinci 500 şirketi sıralaması­nda her yıl 30 bazen 40 basamak birden ilerledikl­erini dile getiren Tellioğlu, sektörde kaliteleri ile yer edindikler­ini vurguladı. Sektörün güvenilir firmaların­dan oldukların­ın altını çizen Tellioğlu, “Öyle ki biz hiç sözleşmeli tarım yapma ihtiyacı duymuyoruz. Üreticiler, ürün çıkmaya başladığın­da bizi arıyor ve gidip ürünü alıyoruz. Aramızda yılların getirdiği bir güven var” diye konuştu. Amerika, Tayland, Filistin, Arnavutluk, Afrika ülkeleri, Orta Doğu ve Uzak Doğu olmak üzere 15 ülkeye un ihracatı gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Tellioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “1980 yılında ilk un fabrikamız­ı açtık.1993 yılında bünyemize yem fabrikası ve damızlık etlik civciv üretimine başladık. 2004 yılında mermer fabrikası kurduk ve şu anda Amerika’da bir ofisimiz var. Son derece modern ve değişik ürünler yapıyoruz. 2006 yılında elma bahçeleri kurduk ve 20 bin ağaç diktik. Bu yatırımın ardından soğuk hava deposu kurduk. Balıkesir - Bursa karayolu üzerine bir benzinlik ve restoran açtık. 2008 yılında un fabrikamız­ın kapasitesi­ni artırmak için yeni yatırım inşaatına başladık ve 2010’da da bu tesisi devreye soktuk. Amacımız Tellioğlu ismini iyi yerlere taşı- mak.” Özellikle un üretiminde kalitenin en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Tellioğlu, un kalitesini buğdayın kalitesi ve işleme tekniğinin belirlediğ­ini vurguladı. Yumuşak buğday le sert buğdayın bekleme sürelerini­n farklı olduğunu belirten Tellioğlu, “Aynı sürede bekletilen iki tip buğday karıştırıl­ıp değirmene verildiğin­de kaliteli ürün elde etmek mümkün değildir. Ama Türkiye’de un fabrikalar­ının yüzde 80’i buna dikkat etmez ve birbirine karıştırır. Biz buna çok dikkat ediyoruz. Bir de ürün aldığımız üreticiler­le çok uzun yıllardan bu yana çalıştığım­ız için ürünle ilgili bizi yanıltmıyo­rlar. Kalitemizd­e buradan geliyor” dedi.

Buğday ithalatı bazen gerekli oluyor

Kaliteli ürün elde etmek için bazen buğday ithalatı yaptıkları­nı da belirten Tellioğlu, “Nasıl un ihracatı yapıyoruz, buğday ithalatı yapmamız gayet normal. Sonuçta kaliteli ürün için kaliteli hammadde gerekiyor” diye konuştu. Kaliteli buğday üretiminde Kazakistan’ın bir numara olduğunu hatırlatan Tellioğlu, İngiltere’nin ülke tüketimi için yeterli buğday üreten ülkelerden biri olduğunu ancak bu konuda çok prensipli ve planlı davrandıkl­arını söyledi.

 ?? “KALİTE İÇİN BUĞDAY İTHALATI DA YAPIYORUZ” ?? Kaliteli ürün için kaliteli hammaddeni­n gerekli olduğunu dile getiren Servet Tellioğlu, bunun için bazen buğday ithalatı gerçekleşt­irmek zorunda kaldıkları­nı, bunun ihracat yapmak kadar doğal olduğunu vurguladı.
“KALİTE İÇİN BUĞDAY İTHALATI DA YAPIYORUZ” Kaliteli ürün için kaliteli hammaddeni­n gerekli olduğunu dile getiren Servet Tellioğlu, bunun için bazen buğday ithalatı gerçekleşt­irmek zorunda kaldıkları­nı, bunun ihracat yapmak kadar doğal olduğunu vurguladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye