Bölge Ekleri

Özden Kuruyemiş, kalite belgesi almak için çalışmalar­ına hız verdi

-

Kuruyemiş sektörüne yönelik mevcut her türlü kalite belgesini almak için çalışmalar­ına hız verdikleri­ni vurgulayan Cüneyt Özden, ürünlerini­n sağlığa uygunluğun­un Tarım İl Müdürlüğü ve özel laboratuva­rlarda kalite testinden geçtiğini ifade etti

Özden Kuruyemiş, bu yıl sektörü değerlendi­ren mevcut her türlü kalite belgesini alma hedefiyle çalışmalar­ına hız verdi.

Yerel market zincirleri ve farklı kurumsal firmalara satış yapan Özden Kuruyemiş, 1970’ten bu yana üretim yapıyor. Yıllık 300 ton üretim yaptıkları­nı belirten Cüneyt Özden, „Şu anda tam kapasitemi­z yıllık bin ton. İmalat ve pazarlama sektöründe hizmet veriyoruz. Kendi araç filomuzla Marmara ve Ege Bölgesi‘nde satış yapıyoruz” diye konuştu.

Sektörüne yönelik mevcut kalite belgelerin­i almak için çalışmalar­ına hız verdikleri­ni vurgulayan Özden, ürünlerini­n sağlığa uygunluğun­un Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanlığı İl Müdürlüğü ve özel laboratuva­rlarda kalite testlerind­en geçtiğini ifade etti. Geçen yıl yeni paketleme makinesi ve iki yeni araç yatırımı yaptıkları bilgisini veren Özden, bu yıl da 100 bin euro‘luk yatırımla iki yeni araç almayı ve makine yatırımı yapmayı planladıkl­arını kaydetti. Özden, ayrıca satış alanında yaptıkları yatırımlar­la daha çok noktaya ve firmaya ulaşmayı hedefledik­lerini dile getirdi.

Perakende satışa başladı

Mysia markasıyla perakende satış mağazası açtıkların­ı ifade eden Özden, “2012’de ilk şubemizi açtık. Diğer şube açılışımız bu yıl gerçekleşe­cek. Daha fazla kişiye ulaşmak için kendi şubelerimi­zi açıyoruz. Yaptığımız yatırımlar­ın olumlu sonuçların­ı şimdiden gelen müşteri memnuniyet­iyle alıyoruz“diye konuştu.

Kuruyemişi­n tarımsal bir ürün olduğunu hatırlatan Özden, müstahsil ürün alımı yaptıkları­nı, bunun da yüzde 4 stopajı olduğunu dile getirdi. Bunun ister istemez maliyetler­ine yansıdığın­ı ifade eden Cüneyt Özden, “Ürünler, noktalara yüzde 1 KDV ile verilirken, perakende çıkışı KDV‘de yüzde 8’i buluyor” şeklinde konuştu. Sektörde göze çarpan en büyük sorunun merdivenal­tı üretim yapan kişiler olduğunu aktaran Cüneyt Özden, “Evinin bir odasında bile üretim yapan kişiler var. Sağlıksız ve kalitesiz ürün ya- pan bu kişiler piyasada haksız rekabet ortamı sağlıyor“ifadesini kullandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanlığı İl Müdürlüğü‘nün üreticiler­e yönelik gerekli denetimler­i yaptığını, ancak onların da kendilerin­e bağlı olan kayıtlı firmaları denetlediğ­ini vurgulayan Özden, “Mesela pazarda açık olarak satış yapan kuruyemişç­ilere ulaşılsa, bu ürünlerin nereden alındığını­n takibi yapılsa, merdivenal­tı diye tabir ettiğimiz kişilere ulaşılabir” dedi.

 ?? MYSIA MARKASIYLA PERAKENDE
SATIŞ MAĞAZASI AÇTI ?? Mysia markasıyla perakende satış mağazası açtıkların­ı belirten Cüneyt Özden, “2012’de ilk şubemizi açtık.
Diğer şube açılışımız bu yıl gerçekleşe­cek. Daha fazla kişiye ulaşmak için kendi şubelerimi­zi
açıyoruz“dedi.
MYSIA MARKASIYLA PERAKENDE SATIŞ MAĞAZASI AÇTI Mysia markasıyla perakende satış mağazası açtıkların­ı belirten Cüneyt Özden, “2012’de ilk şubemizi açtık. Diğer şube açılışımız bu yıl gerçekleşe­cek. Daha fazla kişiye ulaşmak için kendi şubelerimi­zi açıyoruz“dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye