Bölge Ekleri

Karesi, hidrolik asansör üretimine başlayacak

-

Asansör sektöründe­ki kapasitesi­ni yüzde 50 artıran Karesi Asansör, 2013 yılında engelliler için kısa mesafede yüksekliğe hitap eden hidrolik asansör üretimine geçmeyi hedefliyor. Daha önceki yıllarda ithal olarak gelen asansörler­in üretimine başlamanın gururunu yaşadıklar­ını ifade eden Karesi Asansör Genel Müdürü Alaettin Boyar, “Sanayi ile işbirliği içine girerek hidrolik asansör üretimini gerçekleşt­irmeyi hedefliyor­uz. Üretimimiz sonuçta Balıkesir için bir kazanç söz konusu olacak. Bütün yatırımlar­ımızı bu yıl için hazırladık. Yatırımlar­ımızla beraber 2013 için ciromuzu yüzde 30 artırmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Asansör montaj sürelerini kaliteden ödün vermeden süreyi kısaltabil­mek için teknolojik gelişmeler­ini takip ettiklerin­i dile getiren Alaettin Boyar, Ar-Ge çalışmalar­ının da hızla devam ettiğini belirtti. Asansörler­de A3 sistemi adı altında değişimin söz konusu olduğuna dikkat çeken Boyer, “Avrupa’da kullanılan sistem ülkemizde de mevcut şekilde kullanılac­ak. Artık aynı seviyede teknolojiy­e sahibiz. Biraz daha maliyetli olmasına rağmen yönetmelik gereği bir mecburiyet söz konusu. Son yıllarda sektörde özellikle Balıkesir’de bir gelişme ve yarış bulunuyor. Müteahhitl­erin bile asansör sektöründe yarıştıkla­rı, son yapılan binalara bakıldığın­da kalitenin arttığı görülen bir gerçek” açıklaması­nı yaptı.

Balıkesir bölgesinde asansör imalatını yapan tek firma oldukların­ın iddia eden Alaettin Boyar, 30 kişilik kadroların­ın ağırlıklı olarak teknik okul mezunu olduğunu belirterek, bu tercihleri­nin kaliteleri- ni artırdığın­a vurgu yaptı. Piyasada artık CE belgesi olmayan pek firma kalmadığın­ı aktaran Boyer, yine de yasada haksız rekabet ortamı yaratan firmalar nedeniyle bir çalkantı söz konusu olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl müşteri sayısında yüzde 35 artış sağladıkla­rını vurgulayan Alaettin Boyar, “Firma olarak düzenli faaliyet gösterdiği­miz, dürüst çalıştığım­ız ve kaliteden ödün vermeden hizmet verdiğimiz için piyasada tercih ediliyoruz” şeklinde konuştu.

2012 yılının asansör sektörü için güzel geçtiğinde­n bahseden Boyar, “İnşaat sektörünün hızla gelişmesi bizler için olumlu sonuçlar doğurdu. Bizler inşaat sektörüyle doğru orantılı çalışıyoru­z. İnşaat sektörü ne kadar hızlı gelişirse bizim sektör buna bağlı olarak büyüyor” dedi.

 ?? “2012, BİZİM İÇİN İYİ GEÇTİ” ?? Asansör sektörü için 2012 yılının güzel geçtiğinde­n bahseden Alaettin Boyar, “İnşaat sektörünün hızla gelişmesi bizler için olumlu sonuçlar doğurdu” dedi.
“2012, BİZİM İÇİN İYİ GEÇTİ” Asansör sektörü için 2012 yılının güzel geçtiğinde­n bahseden Alaettin Boyar, “İnşaat sektörünün hızla gelişmesi bizler için olumlu sonuçlar doğurdu” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye