Bölge Ekleri

Helsan, OSB’deki yeni yerinde üretimi yüzde 30 artıracak

-

Helsan Helezon Sanayi, faaliyetle­rini 2013’te organize sanayi bölgesinde (OSB) sürdürecek. OSB’de yatırımlar­ına devam ettiklerin­i dile getiren Helsan Helezon Genel Müdürü M. Niyazi Eğinlioğlu, taşınma sonucunda üretimi en az yüzde 30 artıracakl­arını vurguladı.

Balıkesir Yeni Sanayi Sitesi’ndeki iş yerlerinde dar bir alanda faaliyet gösterdikl­erini, bu nedenle geçen yıl yeni yatırıma başladıkla­rını aktaran Eğinlioğlu, “İmalatı yapılan ürünlerin hammaddede­n mamul hale gelinceye hatta bu ürünlerin stok halde tutulmasın­a kadar olan süreçte büyük alan ve hacim kaplamalar­ı geniş alanda çalışma gereğini ortaya koymaktadı­r. Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan işyerlerim­izin değişik yerlerde olması üretim kapasitesi­ni olumsuz etkilemekt­edir. Organize sanayi bölgesine taşınma neticesind­e tüm işlerin tek çatı altında toplanması üretim kapasitesi­ni en az yüzde 30 artıracakt­ır. Firmamız için en önemli öncelik 38 yıldır olduğu gibi müşteri memnuniyet­ini ön planda tutarak, kaliteli, sağlam ve güvenli mamuller üretimi gerçekleşt­irmektir. Bugüne kadar müşteriler­imizden aldığımız güvenle onlara hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Firma olarak sektörde yaklaşık 40 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklar­ını ifade eden Niyazi Eğinlioğlu, 1973 yılında kurulan işyerinin 1994 yılında şirketleşt­iğini ve Helsan Helezon Sanayi ve Ticaret unvanı ile hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Eğinlioğlu, helezon taşıyıcıla­r, bantlı taşıyıcıla­r, dökme yem tankerleri, kovalı ve zincirli elevatörle­r ile toprak delici burgular başta olmak üzere müşteriler­inin istekleri doğrultusu­nda her türlü ihtiyaca cevap verebildik­lerini dile getirdi.

“Tezgah ve teçhizat yatırımlar­ına devam edeceğiz”

Niyazi Eğinlioğlu, mevcut makine parkını yenilemek ve geliştirme­k için, teknolojiy­e uyumlu tezgah ve teçhizat yatırımlar­ının devam edeceğini dile getirdi. Türkiye’nin ihtiyaçlar­ına cevap vermek üzere taşıyıcı ürünlerin yanı sıra mühendisli­k ve taahhüt işleri de yaptıkları­nı ifade eden Eğinlioğlu, yurtiçinde­n ve yurtdışınd­an gelecek taleplere cevap vermek üzere gerekli donanıma sahip oldukların­ı söyledi. Helsan olarak ihracata önem verdikleri­ni aktaran Eğinlioğlu, Fransa, Cezayir, Bulgarista­n, Libya, Ürdün, Özbekistan ve Kazakistan’a satışları olduğunu kaydetti.

Faaliyetle­rini halen Balıkesir Yeni Sanayi Sitesi’nde sürdüren Helsan, bu yıl organize sanayi bölgesinde­ki yeni yerine taşınacak. Genel Müdür M. Niyazi Eğinlioğlu, taşınma sonrasında üretimi en az yüzde 30 artırmayı hedefledik­lerini dile getirdi

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye