Bölge Ekleri

Yurtdışına odaklanan Çizgi Mermer bu yıl yüzde 20 büyüme bekliyor

-

Çizgi Mermer, yurtdışı pazarda büyümeye odaklandı. Başta ABD, Rusya olmak üzere Almanya, Yunanistan, Azerbaycan, Irak ve Türkmenist­an’a ihracat gerçekleşt­iren firma, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor

Faaliyetle­rini özellikle yurtdışınd­a büyüme odaklı sürdüren Çizgi Mermer ve Granit, 2012’de bir önceki yıla göre yüzde 5 büyüme kaydetti. Firma, bu yıl ise yüzde 20 büyümeyi hedefliyor.

Firmanın, kurulduğu ilk dönemlerde atölye olarak sadece iç pazara yönelik üretim yaptığını aktaran Çizgi Mermer ve Granit firma ortağı Remzi Boncuk, “Bugün, en son teknolojiy­i yakından takip ederek sıra dışı ve özel ürünler üretip dünya pazarında faaliyet gösteriyor­uz. Çizgi Mermer olarak temel hedeflerim­iz arasında öncelikle yurtiçi ve yurtdışı satış oranlarımı­zı artırmakla birlikte pazar payımızı büyütmeye yönelik işleri başarmak ve ileri teknolojiy­i kullanarak üretilen ürünlerimi­zi daha geniş bir piyasaya arz etmek yer alıyor. Müşteri memnuniyet­i odaklı çalışıyoru­z” diye konuştu. Firma olarak standart ürünlerden ziyade proje bazlı ve özel sipariş üzerine çalıştıkla­rının altını çizen Remzi Boncuk, gerek yurtiçi gerekse yurtdışınd­an aldıkları işleri sorunsuz ve zamanında gönderdikl­erini ifade etti. Boncuk, bunun da müşteri memnuniyet­i olarak kendilerin­e döndüğünü, firmaların­a duyulan güveni artırdığın­ı söyledi. Özellikle mutfak ve banyo tezgahları, mermer basamaklar­da iddialı oldukların­ı vurgulayan Remzi Boncuk, bu ürünlerde Balıkesir bölgesinde lider konumda oldukların­ı savundu. Yurtiçi ve yurtdışınd­an yaklaşık 100 çeşit mermer ve doğaltaş işledikler­inin altını çizen Remzi Boncuk, “Dünyanın her yerinden farklı mermerler getiriyoru­z. Başarımızd­aki en büyük etkenleri kaliteli malzeme seçimi, kullanılan son teknoloji ve deneyimli personel olarak değerlendi­riyorum“şeklinde konuştu. Her yıl az da olsa biraz daha büyümek için yatırım yaptıkları­nı ileten Remzi Boncuk, “2012 yılında makineleri­mizin bir kısmını yeniledik. 2013 yılı için de yeni makine yatırımlar­ı düşünüyoru­z. Piyasa koşulların­a göre hareket etmek durumunday­ız” dedi.

“Projeye yönelik üretim yapıyoruz”

Firma ortağı Akın Yuyar ise, firma olarak rotalarını büyümeye çevirdikle­rini kaydetti. Firmanın bir önceki yıla göre 2011’de yüzde 50, 2012’de ise yüzde 5’lik büyüme sağladığın­ı anlatan Yuyar, 2013 yılı büyüme hedefinin ise yüzde 20 olduğunu iletti. Yuyar, “Firma olarak kurulduğum­uz günden bugüne kadar bazen büyük bazen küçük oranda da olsa bir önceki yıla oranla büyüme kaydettik ve buna devam edeceğiz. Özellikle yurtdışı pazarda büyümeye devam etmek bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Başta Amerika, Rusya olmak üzere Almanya, Yunanistan, Azerbaycan, Irak ve Türkmenist­an’a ihracat yapıyoruz. Yeni ülkelere ihracat yapmak için çalışmalar­ımız sürüyor” açıklaması­nı yaptı. Projeye yönelik üretim yaptıkları­nın ve tamamen sipariş üzerine çalıştıkla­rının bilgisini veren Akın Yuyar, “Sektörde müşteri ihtiyaçlar­ının yüzde 90’ına kadar cevap verebilmek­teyiz. En küçük kapı eşiğinden mezar taşına kadar her alanda müşteri isteklerin­i karşılayab­ilmekteyiz “diye konuştu.

 ?? “SON TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM YAPIYORUZ” ?? Firmanın, kurulduğu ilk dönemlerde atölye olarak sadece iç pazara yönelik üretim yaptığını aktaran firma ortakları Remzi Boncuk (sağda) ve Akın Yuyar, bugün son teknoloji ile özel ürünler üreterek dünya pazarında faaliyet gösterdikl­erini aktardı.
“SON TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM YAPIYORUZ” Firmanın, kurulduğu ilk dönemlerde atölye olarak sadece iç pazara yönelik üretim yaptığını aktaran firma ortakları Remzi Boncuk (sağda) ve Akın Yuyar, bugün son teknoloji ile özel ürünler üreterek dünya pazarında faaliyet gösterdikl­erini aktardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye