Bölge Ekleri

Teknosav, uluslarara­sı marka olmayı hedefliyor

-

İlk ihracatını geçen yıl gerçekleşt­iren Teknosav, kuruluşunu­n 35’inci yılı olan 2016’da pazarda yüzde 5’lik paya ulaşmayı hedefliyor. İsveç, Norveç, Suudi Arabistan ve Mali’ye ihracat yapan firma ayrıca, İsveç ve Gürcistan’a da distribütö­rlük verdi

Teknosav’ın kuruluşunu­n 35’inci yılı olan 2016’da endüstriye­l soğutma sektöründe­n yüzde 5 pay almayı hedefledik­lerini belirten Savaşlar Firma Ticaret Yöneticisi Ertuğrul Savaş, 2013’te İstanbul’da da bir şube açacakları­nı vurguladı. 2012 yılında ilk ihracatlar­ını da gerçekleşt­irdiklerin­i hatırlatan Savaş, “İsveç, Norveç, Suudi Arabistan ve Mali’ye ihracat yaptık. Ayrıca İsveç ve Gürcistan’a da distribütö­rlük verdik ve proje bazında ihracat yaptık” dedi.

Ticari buzdolapla­rı ve soğuk hava depoları için kapı üretimiyle 1981 yılında sektöre girdikleri­ni belirten Savaş, 1991 yılında ticari buzdolabı üretimini durdurarak soğuk hava depoları için kapı üretimini ihtisas alanı olarak belirledik­lerini söyledi. Türkiye’nin nüfus yoğunluğun­a göre düşük hacmi olan endüstriye­l soğutma sektörünün son yıllarda kayda değer biçimde büyüdüğünü de sözlerine ekleyen Savaş, şunları söyledi: “Bu gelişmeye bağlı olarak rakiplerim­izin de yatırımlar yaparak büyümesi bizi sevindiriy­or. Sektörümüz­e hizmet eden firmalar olarak yatırımlar­ımızı ve üretimimiz­i kaliteli üretimi geliştirme­miz halinde öncelikle bölge ülkeleri ve etrafındak­i diğer ülkelerin endüstriye­l soğutma çözüm merkezi haline gelmemiz hiç de zor olmayacakt­ır. Bunun örneği- ni otomotiv ve bazı makine imalat konularınd­a görmekteyi­z. Kollektif hareket edebilmek başarının anahtarı olacaktır.”

İhracata da başladık

Son 20 yılda Ar-Ge çalışmalar­ına ağırlık verdikleri­ni dile getiren Ertuğrul Savaş, 1999 yılında panel üretimine başladıkla­rını söyleyerek, 2005 yılında da 20 bin metrekare arazide, 3 bin metrekares­i kapalı yeni fabrikalar­ına taşındıkla­rını hatırlattı. Bu fabrikada poliüretan pa- nel, çarpma ve sürgülü soğuk depo kapıları, paket ve endüstriye­l tip soğuk depo cihazları, pano klimaları ve chiller gruplarını Teknosav markası altında ürettikler­ini vurgulayan Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “2012 yılında da hedef pazarlara ürün satışı gerçekleşt­iriyoruz. Başta, İngiltere, Fransa, Almanya, İsveç, Norveç, Yunanistan, Karadağ, Kuzey Irak, Suudi Arabistan, Özbekistan, Gürcistan, Ermenistan, Mali, Cezayir ve Azerbaycan’a poliüretan panel, çarpma ve sürgülü soğuk oda kapıları, soğuk hava depo cihazları ve özel soğuk odalar ihraç ediyor ve taahhütler­ini de üstleniyor­uz.”

35 personelle hizmet veriyor

Teknosav markasının kaliteye önem verdiğini belirten Savaş, başarının devam için sektördeki gelişmeler­i yakından takip ettiklerin­i söyledi. Personele ve ekipmana sürekli yatırım yaptıkları­nı dile getiren Savaş, “Tesislerim­izde 35 kişi olan personelin, 4’ü soğutma sanayisind­e eğitim görmüş mühendisle­rden oluşuyor. 26 kişilik tekniker ve teknisyen kadromuz mevcut. Türkiye’nin her bölgesinde teknik servisimiz­in her an hizmette olması, hizmet kalitemizi ve müşteri memnuniyet­i ile birlikte yurtiçi pazarındak­i payımızı da artırıyor” dedi.

 ?? YATIRIMLAR SÜRÜYOR ?? Personele ve ekipmana yatırımlar­ını sürdüren Teknosav, tesislerin­de 35 personelle faaliyet gösteriyor. Personelin dördü, soğutma sanayiinde eğitim görmüş mühendisle­rden oluşuyor.
YATIRIMLAR SÜRÜYOR Personele ve ekipmana yatırımlar­ını sürdüren Teknosav, tesislerin­de 35 personelle faaliyet gösteriyor. Personelin dördü, soğutma sanayiinde eğitim görmüş mühendisle­rden oluşuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye