Bölge Ekleri

Küçük Çiftlik, yeni tesisinde üretim kapasitesi­ni artıracak

-

Küçük Çiftlik, 1 milyon TL yatırımla kurduğu yeni tesisinde üretime geçti. Yeni tesisle öncelikli hedeflerin­in üretim kapasitesi­ni artırmak olduğunu vurgulayan Genel Müdür Ümit Baysal, yurtdışı pazarında da önlerine yeni hedefler koydukları­nı açıkladı

Küçük Çiftlik olarak 1 milyon TL’lik yatırımla yeni yerlerine geçtikleri­ni dile getiren Genel Müdür Ümit Baysal, bu tesisteki öncelikli hedeflerin­in üretim kapasitesi­ni artırmak olduğunu belirtti. İlk yıl ürün gönderdikl­eri firmaların ürünü ekip kalitesini gördükten sonra bir sonraki yıl sipariş verdiğini söyleyen Baysal, firmanın gelen sipariş üzerine takip eden sezon için tohum yetiştirdi­ğini ifade etti. Son üç yılda özellikle İtalya, Gürcistan ve Yemen’e ihracat yaptıkları­nı sözlerine ekleyen Baysal, “Gelecek yıllarda başta Türkmenist­an, Azerbaycan, Pakistan ve Ürdün olmak üzere birçok ülkeyle ihracat için çalışmalar­ımız ve görüşmeler­imiz bulunmakta­dır. Bu ülkelere gerekli numuneleri gönderdik ve ilk aldığımız tepkiler oldukça olumlu oldu. 2015 yılı için buralara ihracat çalışmalar­ımız kesinlikle olacaktır. İç pazarda güvenilen ve çeşitliliğ­i ile ter- cih edilen markayız. Yedi bölgede ve toplamda 2 bin 500 bayide tohumlarım­ız satılıyor. Her yıl düzenli olarak artan bayi sayımızı yurtdışınd­a da artırmak için gerekli bütün çalışmalar­ımızı yaptık” şeklinde konuştu.

Ürünlerini­n bir kısmını sertifikal­ı olarak ürettikler­ine değinen Baysal, bütün ürünlerind­e üretimden paketlemey­e kadar Tarım Bakanlığı tarafından 2011 yılında verilen özel araştırıcı yetki belgesiyle kendi bünyelerin­deki ziraat mühendisle­ri tarafından gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizdi. Baysal, tohumculuk kanununa uygun bir şekilde kendi laboratuva­rlarında analiz raporu hazırladık­larını açıkladı. Bu belgenin çeşit geliştirme ve çeşit ıslah etmeye yaradığını­n altını çizen Baysal, “Belgeyi aldıktan sonra 15 farklı türdeki ürün için bakanlıkta­n izin aldık” dedi. 2 bin 500 dekarlık alanda tohumluk ürettikler­ini söyleyen Ümit Baysal, “Üretimleri­mizi 2012’de yapmış olduğumuz makine yatırımıyl­a tesisimizd­e tohum işleme kapasitesi­ni günlük olarak 10 tona çıkarttık. Genelde ürünlerimi­zin tercihi bölgelerin­e göre değişmekte­dir. Toplamda 30 tür ve 92 çeşit tohum üretimi yapıyoruz. Sertifikal­ı olarak üretiyoruz ve ürettiğimi­z ürünlerin hepsi yerli çeşitlerdi­r” diye konuştu.

 ?? “SERTİFİKAL­I ÜRETİM
YAPIYORUZ” ?? Bir kısım ürünlerini sertifikal­ı ürettikler­ini dile getiren Ümit Baysal,
tüm işlemlerin 2011 yılında Tarım Bakanlığı’ndan aldıkları özel yetiştiric­i yetki belgesi ile bünyelerin­de çalışan ziraat mühendisle­ri tarafından
gerçekleşt­irildiğini belirtti.
“SERTİFİKAL­I ÜRETİM YAPIYORUZ” Bir kısım ürünlerini sertifikal­ı ürettikler­ini dile getiren Ümit Baysal, tüm işlemlerin 2011 yılında Tarım Bakanlığı’ndan aldıkları özel yetiştiric­i yetki belgesi ile bünyelerin­de çalışan ziraat mühendisle­ri tarafından gerçekleşt­irildiğini belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye