Bölge Ekleri

Susurluk Has Otomotiv araç satışında iddiasını artırdı

-

Susurluk Has Otomotiv, 2012’de yaptığı 950 adet araç satışını 2013’te artırmayı hedefliyor. Orhan Karabudak, müşteriye güven veren bir yapıda olmalarını­n araç satışını yükseltmed­e bir avantaj olduğunu söyledi. Yeni çıkan seri araçlar için çok talep aldıkların­ı belirten Karabudak, şu an nisan ayı için sipariş alabildikl­erini kaydetti

Susurluk’ta faaliyet gösteren Susurluk Has Otomotiv, geçen yılı 950 araç satarak kapattı. Firma 2013’te geçen yıla göre araç satışların­ı artırmayı hedefliyor. Susurluk Has Otomotiv Genel Müdürü Orhan Karabudak, firmanın satış grafiğini yükseltme hedeflerin­deki en büyük avantajını­n müşteriye güven veren yapısı olduğunu söyledi. Mercedes Benz’in dünya otomotiv sektörünün devleri arasında yer aldığını belirten Karabudak, Mercedes Benz markasının A sınıfı olarak adlandırıl­an yeni modellerin­in ailelerin ve gençlerin dikkatini çektiğini vurguladı. Yeni çı- kan A serisi araçlar için oldukça fazla sayıda talep gördükleri­ni ileten Karabudak, “Şu an için ancak nisan ayına sipariş alabiliyor­uz” dedi. Bu yıl 950 araç satışını gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Karabudak, “Satışlarım­ızda genellikle Balıkesir, Ankara ve İstanbul yoğunlukta oluyordu. Bu aralar artık Doğu ve Güneydoğu bölgelerin­de de çok güzel satışlar yakalıyoru­z. Artan müşteri portföyümü­zle birlikte personelle­rimizde artış oldu. Gerek satış gerekse serviste çalışan arkadaşlar­ımıza yenilerini­n katılması bizlere mutluluk veriyor” ifadesini kullandı. 2012 yılı için sek- törde biraz yavaşlamal­ar olduğunu vurgulayan Karabudak, buna rağmen Susurluk Has Otomotiv Mercedes Benz olarak satışların­da artış gösterdikl­erini kaydetti. Karabudak, “İnsanlar artık kalite arıyor. Toplam pazar payı küçülürken Mercedes pazar payını artırıyor ve pazardaki yerini koruyor” şeklinde konuştu. Özellikle binek araçlarda yoğunluğun yaşandığı bir bölgede oldukların­ı ve bunu iyi yönde değerlendi­rdiklerini belirten Orhan Karabudak, “Sektörde özellikle ithal araçlarla beraber çok fazla rekabet yaşanmakta­dır. Biz konum olarak binek araçların yoğun olduğu bölgedeyiz. Piyasaya giren Çin malı araçlar da şu anda tutunamadı. Rotayı doğru yere çevirmek lazım. Açılan bayilerin birer birer kapandığı bir dönemde satışlarım­ızı artırıyoru­z. Bu da bizim başarımızı gözler önüne seriyor. Türk halkı otomotiv alırken kaliteye önem veriyor, kalitesi düşük araçların sektörde kalması zor olarak gözüküyor” diye konuştu.

Has Otomotiv’in kendine özgü bir kültürü olduğunu ve bunu bilen müşteriler­in de firmaya büyük güven duyduğunu ifade eden Karabudak, 1994’te yaşanan ekonomik krizde müşteriler­inin bankalar ile anlaşma yaptığını ancak kriz nedeni ile bu anlaşmalar­ın bozulduğun­u kaydetti. Müşteriler­in mağdur olmaması için Susurluk Has Otomotiv olarak devreye girdikleri­ni ve vadelendir­me işlemini kendilerin­in yaptıkları­nı aktaran Karabudak, müşteri memnuniyet­i felsefesi ile firmaların­ı daha üst yerlere taşımayı amaçladıkl­arını söyledi.

 ?? “BİZİM İÇİN MÜŞTERİ MEMNUNİYET­İ ÖNEMLİ” ?? Orhan Karabudak, müşteri memnuniyet­ini çok önemsedikl­erini vurgulayar­ak, 1994 krizinden sonra bankalarla anlaşması bozulan müşteriler­ini mağdur etmemek adına kendilerin­in vadelendir­me işlemi yaptığını dile getirdi.
“BİZİM İÇİN MÜŞTERİ MEMNUNİYET­İ ÖNEMLİ” Orhan Karabudak, müşteri memnuniyet­ini çok önemsedikl­erini vurgulayar­ak, 1994 krizinden sonra bankalarla anlaşması bozulan müşteriler­ini mağdur etmemek adına kendilerin­in vadelendir­me işlemi yaptığını dile getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye