Bölge Ekleri

Özentaş Gıda markalaşma yolunda

-

Gönen’de 2002 yılında kurulan Özentaş Gıda, 2006 yılından bu yana üretimini sürdürdüğü Gönen Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerin­de ilave yatırımlar­la bugün yıllık yaklaşık 50 bin ton çeltik işleme kapasitesi­ne ulaştı. Firma, markalaşma amacıyla da çalışma yürütüyor.

Özentaş Gıda firma ortağı Furkan Taşçı, “Yapmış olduğumuz yatırımlar­ın yanında en önemli tarım havzaları arasında yer alan Gönen, Manyas ve Karacabey ovalarında 8 bin dönümden fazla arazide çeltik ekimi yapıyoruz. Fabrikamız­da işlemiş olduğumuz çeltiğin önemli bir kısmını da kendimiz üretiyoruz” diye konuştu.

Yıllık 50 milyon doların üzerinde ticaret hacmine ulaşan sektörün önemli aktörleri arasında oldukların­ı belirten Taşçı, “Türkiye, 2008 yılındaki dünya gıda krizinden sonra çeltik ve pirinç üretiminde önemli mesafeler katetti. Üretim ve rekolte artışı fabrikalar­ın kapasite kullanım oranlarını artırdı. Özentaş olarak biz de bundan payımıza düşeni aldık. Bugün yılın neredeyse tamamında çift vardiya ve tam kapasite ile çalışmalar­ımıza devam edi- yoruz. Ayrıca, bu süreçte Özentaş Gıda olarak markalaşma amacıyla da önemli adımlar attık” dedi.

Dünyanın en kaliteli pirinçleri­nden biri olan Gönen Baldosu’nda Furkan Taşçı Gold, Furkan Taşçı ve Özentaş olmak üzere üç markayla pazarda yer aldıkların­ı dile getiren Taşçı, şöyle devam etti: “Osmancık Pirinci’nde de üç markayla sektörde yer alıyoruz. Bütün ürünlerimi­zde kaliteye büyük önem veriyoruz. Kaliteli üretim, şirket prensibimi­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye