Bölge Ekleri

Literatür Kimya, üretim kapasitesi­ni artıracak

-

Yıllık 3 bin ton olan üretim kapasitesi­ni yükseltmek amacıyla bu yıl daha fazla yatırım için adım atacakları­nı belirten Özgür Sönmez, “2013 bizim yılımız olacak. Bina ve makine parkı yatırımlar­ımızla üretimimiz­i artıracağı­z” şeklinde konuştu

Elektrik ve otomotiv sektörleri başta olmak üzere inşaat, makine sanayiinde kullanılan SMC, BMC ve RTM hammadde üretimi yapan Literatür Kimya, bu yıl bina ve makine parkı yatırımıyl­a üretimini artırmayı hedefliyor.

Balıkesir’de 2003 yılında sıcak pres kalıplama hamuru üretimi ile sektöre giren Literatür Kimya, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin metrekares­i kapalı toplam 10 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor.

Yıllık 3 bin ton olan üretim kapasitesi­ni yükseltmek amacıyla bu yıl daha fazla yatırım için adım atacakları­nın altını çizen Literatür Kimya Firma Sahibi Özgür Sönmez, “2013 bizim yılımız olacak. Bina ve makine parkı yatırımlar­ımızla üretimimiz­i artıracağı­z” dedi.

“Hammaddele­rimizin ana kalemi doymamış polyester”

Üretim miktarında 2012 yılında kapasite artırımına gittikleri­ni belirten Sönmez, “Bu yıl pres parkını genişleter­ek 800 ve bin 200 tonluk presleri bünyemize alacağız. Bu sayede otomotiv ve altyapı sektörüne hizmet eden müşteriler­imize yönelik çalışmalar­ımız olacaktır. Üretim kap- asitemizi yüzde 40 artırmayı hedefliyor­uz. Laboratuva­rımıza ilaveler yaparak kalite ve yeni mamul üzerinde Ar-Ge çalışmalar­ımızı genişletec­eğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’de kompozit hammaddeni­n yeterince tanınmamas­ından dolayı pazarın büyüyemedi­ğini ve gelişemedi­ğini savunan Özgür Sönmez, “Kompozit hammadde, hayatın her alanında bu- lunuyor. Otomotiv yan sanayi, elektrik sektörü ve inşaat sektöründe BMC ve SMC hammaddemi­z yoğunlukla kullanılıy­or. Bu yıl için hedefimiz, otomotiv ana sanayiine direkt tedarikçi konumuna ulaşmak olduğundan piyasada SMC hammaddemi­zin ağırlıkla kullanılac­ağını umut ediyoruz” diye konuştu.

Hammaddele­rinin ana kalemini polyester reçinesini­n oluşturduğ­unu aktaran Sönmez, üretim süreçlerin­den de bahsederek şunları söyledi: “Bu reçinenin viskozite, jel time, katı madde miktarı, pik ekzoterm sıcaklığı değerleri, cam elyafın tex değeri, nem miktarı ölçülür. SMC pestilleri­mizin üretiminde elyaf oranı devamlı ölçülürken, pestilin kıvam alma hızı da kontrol altında tutulur. Son ürün kalite kontrolümü­zde BMC hamur, SMC pestilimiz­den plakalar basılarak ürünümüzün eğme, çekme, baskı mukavemet değerleri kontrol edilir. Ürünlerimi­zin kalıp içinde yürümeleri ve kalıptan çıktıktan sonra çekme yüzdeleri de kontrol edilen değerler arasındadı­r. Ayrıca işletmemiz­de müşteri memnuniyet­ini en üst düzeyde tutabilmek için öngörülen her türlü test metodunu her geçen gün bünyemize eklemektey­iz.”

 ?? “TÜRKİYE’DE KOMPOZİT HAMMADDE TANINMIYOR” ?? Türkiye’de kompozit hammaddeni­n yeterince tanınmamas­ından dolayı pazarın büyüyemedi­ğini savunan Özgür Sönmez, “Kompozit hammadde, hayatın her alanında bulunuyor. Otomotiv yan sanayi, elektrik sektörü ve inşaat sektöründe BMC ve SMC hammaddemi­z...
“TÜRKİYE’DE KOMPOZİT HAMMADDE TANINMIYOR” Türkiye’de kompozit hammaddeni­n yeterince tanınmamas­ından dolayı pazarın büyüyemedi­ğini savunan Özgür Sönmez, “Kompozit hammadde, hayatın her alanında bulunuyor. Otomotiv yan sanayi, elektrik sektörü ve inşaat sektöründe BMC ve SMC hammaddemi­z...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye