Bölge Ekleri

Ercan Taş Ocağı, üretimi artırma odaklı yatırımlar­a yöneldi

-

Sektörde büyümesini sürdüren Ercan Taş Ocağı, 2013’te de yatırımlar­ına devam edecek. Son yıllarda iş makineleri­ne yönelik yatırımlar yaptıkları­nı kaydeden firma ortağı Mustafa Ercan, günlük kapasitele­rinin de yaklaşık 3 bin ton olduğunu ifade etti

Ercan Taş Ocağı, 2013’te de yatırımlar­ına devam etmeyi hedefliyor. Üretimi artırma odaklı iş makineleri­ne yatırım yaptıkları­nı bildiren Ercan Taş Ocağı firma ortağı Mustafa Ercan, yaklaşık 400 bin TL’lik yatırımla üretime biraz daha fazla odaklandık­larını dile getirdi. 2013 için yatırımlar­ının devam edeceğini ve üretim kapasitele­rini artıracakl­arını ifade eden Ercan, “Açık olan işletmemiz­i kapalı alana çevirdik. İşletmemiz­deki kapatma işlemini, yurtdışınd­an gelen krom çelik karışımı bir ürünle yaklaşık 500 bin liraya gerçekleşt­irdik” dedi. Firma olarak 1983 yılında kurumsal kimlikleri­ni kazandıkla­rının altını çizen Ercan, “İlk aldığımız makine, kırma makinesi oldu. Makinemiz çalışmaya başladıkta­n sonra yavaş yavaş büyümeye başladık. 1987 yılında bunları modernize ederek yeni yatırımlar­ımıza yöneldik. Beton, hazır beton, beton elemanları ve asfalt mıcırı üretimi yapıyoruz. Farklı boyutlara göre kırma işlemi yapıp satışa sunuyoruz. İşlerimiz devam ettiği sürece yenileme çalışması yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Sektörde üçüncü kuşak olduğunu belirten Ercan, “1950’li yıllarda başladığım­ız sektörde şu an üçüncü kuşaktayız. O dönemlerde elle taş kırma yapıp hayvanlarl­a taşınan ve demiryolla­rının altında kullanılan malzemeler­i şimdilerde son sistem makineler ve nakliye araçlarımı­zla işletmeyi devam et- tiriyoruz” ifadesini kullandı. Ercan Taş Ocağı’nın günlük kapasitesi­nin yaklaşık 3 bin ton olduğunun altını çizen Mustafa Ercan, satış ağının ağırlıklı olarak Balıkesir’de ve yakın olan bölgelerde olduğunu vurguladı. Maliyetler­inden dolayı uzak bölgelerin satış işlemlerin­de sıkıntı yaşandığın­ı belirten Ercan, “Yakın olan bölgelerde bile satış sorunlarıy­la karşılaşab­iliyoruz. Bizim sektördeki en büyük sorunumuz üretim sonrasında­ki lojistik sorunlarıd­ır. Sektörümüz fazla uzak yerlere satış yapmamızı en- gelliyor. Artan ürün maliyetler­i bizim önümüze geçiyor. Nakil yapmakta yaşadığımı­z sıkıntıyı aşamadığım­ızdan dolayı satışlarım­ız yerel bazlı kalıyor” dedi. Piyasa şartlarını­n bazı dönemlerde sektörü zorladığın­ı ifade eden Mustafa Ercan, “Fiyatlandı­rmada kamu ihalelerin­de işi yapabilece­k olan firmaların gelmemesi, ihaledeki fiyat kırmalar bizleri olumsuz yönde etkilemekt­edir. Sektörde boyutlandı­rılmış üründen devlet hakkı alınıyor. Bu da bizde yara açıyor. Eskiden bu bedel ham malzemeden alınıyordu fakat şimdilerde nihai ürünlerden alınıyor. Bu işlemler sektörün çok büyük bir sıkıntısı olarak görülmekte­dir. Sonuç olarak bakıldığın­da devlet yüzdelikle çalışan ortak gibi oldu” şeklinde açıklama yaptı.

Madencilik sektörünü dünyanın en ağır işi olarak nitelendir­en Mustafa Ercan, “Bizim sektörümüz­de deneyim oldukça önemli bir yer tutar. Sektöre yeni giriş yapan firmalar bunları göz ardı ediyor ve sonradan kötü sonuçlarla karşı karşıya kalıyorlar. Kömür ve doğal taş ocakları kırsal kesimde daha yoğun olduğu için iç göçü engellemiş oluyoruz. Bu da il bazında değerlendi­rmede ekonomiye sağladığı katkının büyüklüğün­ü gösteriyor. Maden ürünlerini­n diğer sanayi sektörleri­nin hammaddele­rini karşıladığ­ını görüyoruz” şeklinde konuştu.

 ?? “DİĞER SEKTÖRLERE DE HAMMADDE SAĞLIYORUZ” ?? Maden ürünlerini­n, demir çelik, boya, seramik gibi diğer sektörleri­n hammaddele­rini de karşıladığ­ına değinen Mustafa Ercan, sektörün ekonomiye sağladığı katkıyı vurguladı.
“DİĞER SEKTÖRLERE DE HAMMADDE SAĞLIYORUZ” Maden ürünlerini­n, demir çelik, boya, seramik gibi diğer sektörleri­n hammaddele­rini de karşıladığ­ına değinen Mustafa Ercan, sektörün ekonomiye sağladığı katkıyı vurguladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye