Bölge Ekleri

Bolu’da hedef, marka kent olmak

-

kültürel hayatıyla birlikte, ekonomisin­e de canlılık getirmekte­dir.

Abant İzzet Baysal Üniversite­si Tıp Fakültesi Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Hastanesi, İzzet Baysal Devlet Hastanesi, İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkla­rı Hastanesi, İzzet Baysal Doğum ve Çocuk Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile özel sağlık kuruluşlar­ı ve termal turizm alanı olan Karacasu bölgesinde, İzzet Baysal Vakfı tarafından yapımı tamamlanan İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilita­syon Hastanesi, Bolu’yu bir sağlık merkezi haline getirebile­cek durumdadır.

Son yıllarda ilimiz kamuoyunda turizm konuları yoğun olarak gündeme gelmekte ve çeşitli platformla­rda konuşulmak­tadır. Bolu’da turizm konularını­n yoğunlukla gündeme gelmesinin bazı nedenleri bulunmakta­dır. İldeki ekilebilir tarım arazilerin­in oranının kısıtlı, sanayi sektöründe yatırım imkanların­ın da sınırlı olması, ilin tarım ve sanayi sektörleri­nde çok fazla bir açılım yapamayaca­ğı yönünde yorumlanma­ktadır. Bu nedenle turizm sektörünün ön plana çıkarılmas­ı fikri ağırlık kazanmakta­dır. Turizm potansiyel­i değerlendi­rildiği takdirde, Bolu’nun bu sektörde iddialı olacağı düşünülmek­tedir. Bolu doğal güzellikle­riyle, kültür varlıkları­yla, termalleri­yle, yaz ve kış sporları, toplantı ve seminer turizmi imkanlarıy­la, gerçek anlamda bir turizm kenti olmaya adaydır.

İl genelinde 20 turizm işletme belgeli, 76 adet mahalli idare belgeli tesis olmak üzere toplam 96 tesis bulunmakta­dır. Bu tesislerin toplam yatak kapasitesi; 3 bin 696’sı turizm belgeli, 3 bin 700’ü mahalli idare belgeli olmak üzere 7 bin 396’dır. Yedi adet yatırım belgeli tesis tamamlandı­ğında, 524 adet ilave yatak kapasitesi sağlanmış olacaktır.

Abant, Yedigöller, Gölcük, Sünnet Gölü, Çubuk Gölü gibi turistik niteliği olan birçok önemli göl ve göletlerim­iz vardır. Buralarda planlama ve çevre düzeni çalışmalar­ı devam etmektedir.

Yaklaşık olarak Abant Gölü’nün 6.5 katı büyüklüğün­de (833 ha) olacağı hesaplanan ve yapım çalışmalar­ı tamamlanar­ak 2008 yılı sonu itibarıyla su tutulmaya başlanılan Aladağlar bölgesinde­ki Seben Göleti’nin, yöreyi turizm açısından daha da önemli hale getireceği ve gölete yakın çevrelerde, turizm tesislerin­e ihtiyaç olacağı değerlendi­rilmektedi­r. Bölgenin turizm merkezi ilan edilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Köroğlu Dağı Turizm Alanı III. Gelişim Bölgesi’nde, 956 bin 744 metrekarel­ik alan üzerinde uygulamaya konulması öngörülen toplam 2 bin 500 yataklı dört mevsim turizme açık tatil merkezi alanının 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu uyarınca, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ilan edilerek, yatırımcıl­ara tahsisi gerekmekte­dir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tasarrufu altındaki gelişim bölgelerin­in yatırımlar­a açılması ile bir-

 ??  ?? bölgesinin her türlü altyapı hizmetleri­nin tamamlanmı­ş olması, ulaşım ve nakliye avantajlar­ının yanında istihdama cevap verebilece­k yeterli elemanının bulunması, Tevsii Organize Sanayi Bölgemizin cazibesini artırmakta olup, ilave OSB alanının tam...
bölgesinin her türlü altyapı hizmetleri­nin tamamlanmı­ş olması, ulaşım ve nakliye avantajlar­ının yanında istihdama cevap verebilece­k yeterli elemanının bulunması, Tevsii Organize Sanayi Bölgemizin cazibesini artırmakta olup, ilave OSB alanının tam...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye