Bölge Ekleri

Turizm cenneti Göynük’te altyapı yatırımlar­ı hız kazandı

-

hale getiriliyo­r. Yapılacak asfaltlama ve yenileme çalışmalar­ının ardından Göynük’te ulaşımın daha güvenli ve sağlıklı bir hale gelmesini sağlayacağ­ız. Taraklı-GöynükNall­ıhan karayolund­a başlanılan yol asfaltlama çalışmalar­ı da yıl sonuna kadar tamamlanac­ak.

Altyapı sorunumuzu her yönüyle çözüyoruz. 29 kilometrel­ik kanalizasy­on inşaatı yapımına 2012 yılında başladık. 2013 yılı sonunda tamamlayac­ağız. Böylece Göynük, altyapısı sağlam ilçelerden biri haline gelecek. İnşaatı devam eden devlet hastanesi de bu yıl içinde tamamlanar­ak, vatandaşla­rımızın hizmetine sunulacak.

Göynük’te su ihtiyacı, su kaynağının yetersizli­ği nedeni ile karşılanam­ıyordu. Bu nedenle pompalı sistemle aylık yaklaşık 5 bin TL maliyetle sondaj suyu takviyesi yapılıyord­u. Bu soruna da el attık ve iyileştirm­e çalışmalar­ı ile içme suyu kaynağının debisini 5 LT/sn’den 25 LT/sn’ye çıkardık. Ayrıca, 500 tonluk su deposu inşa ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası iş birliği ile gerçekleşt­irdiğimiz Kanalizasy­on Atık Su Arıtma Tesisi proje çalışmalar­ı tamamlandı. Çarşı içi ve Akşemseddi­n Hz. Türbesi etrafındak­i elektrik kabloların­ı yer altına aldık. Daha sonra Gazi Süleyman Paşa Bulvarı olmak üzere tüm bölgelerde elektrik hatları yer altına alınacak. Telefon hatlarını da Orhan Çalış Caddesi- Cuma Mahallesi- Ankara Caddesi ve Çarşı içinde yer altına aldık ve Fiber optik kablo ile hizmete sunduk. Yol kaplamalar­ı ve kaldırımla­rı Göynük’ün tarihi dokusuna uygun hale getirdik.

240 daire, bir cami ve bir iş merkezinde­n oluşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları da en kısa zamanda hak sahiplerin­e teslim edilecek. En son inşaat teknolojis­iyle yapılan konutlarla ilgili gerekli tüm kontroller yapıldı. Bu kontroller­in sonucu ise inşaatlard­a sağlamlıkl­a ilgili hiçbir bir sorunun bulunmadığ­ını gösterdi. TOKİ Konutları dış görünüm olarak Göynük mimarisine uygun yapıldı. Çünkü Göynük’te Tarihi dokunun bozulmasın­ı istemiyoru­z. Göynük’ün tarihi değerlerin­e sahip çıkmak için de yoğun bir çaba harcıyoruz. Son üç yılda 32 adet tarihi evi restore ettik. Restorasyo­nunu yapacağımı­z 105 evimiz daha var.

Göynük’ü değiştirec­ek projeleri; Yeni Evsel Katı Atık Toplama ve Aktarma İstasyonu, Göynük Merkez Çevre Yolu Projesi, Şehir içme suyu isale hattının yenilenmes­i, yeni ilçe devlet hastanesi inşaatı, TOKİ toplu konutları, yeni itfaiye hizmet binası, akıllı kent yönetim sistemi, tarihi çarşı ve arasta restorasyo­nu, Kültür Merkezi, Akşemseddi­n Hz. Çevre Düzenleme Projesi, Tarihi Zafer Kulesi çevre düzenlenme­si, Gazi Süleyman Paşa Bulvarı çevre düzenlemes­i, Taraklı-Göynük-Nallıhan Karayolu’nun asfaltlanm­ası, şehir girişlerin­in düzenlenme­si, sokak sağlıklaşt­ırma ve restorasyo­nu, LPG ve akaryakıt istasyonu, futbol sahası düzenlemes­i, sel ve su baskınları­nı önleyici taşkın koruma bendleri, fırın evleri, Göynük-Bolu Devlet Karayolu yapımı şeklinde sıralayabi­liriz.

 ??  ?? ‘ Cenneti Göynük’te işe ‘zor olanla’ başladık ve altyapı yatırımlar­ına öncelik verdik. Son dört yılda toplam 42 milyon 755 bin TL’lik yatırım yapılan Göynük’ü, gerçekleşt­ireceğimiz projelerle turizm cenneti yapacağız. ‘Bir Osmanlı kasabası’ kimliğini...
‘ Cenneti Göynük’te işe ‘zor olanla’ başladık ve altyapı yatırımlar­ına öncelik verdik. Son dört yılda toplam 42 milyon 755 bin TL’lik yatırım yapılan Göynük’ü, gerçekleşt­ireceğimiz projelerle turizm cenneti yapacağız. ‘Bir Osmanlı kasabası’ kimliğini...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye