Bölge Ekleri

Düzce TSO olarak yeni pazarların oluşumuna öncülük edeceğiz

-

İstanbul Sanayi Odası’nın yapmış olduğu Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu araştırmas­ında, ilimizde üretimi bulunan sekiz firma yer almaktadır. Bu firmaların merkezleri­nin İstanbul olmasından dolayı ihracatlar­ı ilimize yazılmasa bile, üretimleri­nin Düzce’de olması nedeniyle, yaşanan gurura kendimizi de dahil ediyoruz. Düzce’de öne çıkan sektörler; orman ürünleri ve mobilya, otomotiv yan sanayi, tekstil, metal ve gıda üretimidir.

2006 yılında kurulan Düzce Üniversite­si, hızla gelişmeye devam etmektedir. Sanayicile­rimizin ve doğal olarak Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın göz bebeği olan üni- versitemiz­in bünyesinde, teknopark kuruldu. Bu kuruluşa, oda olarak biz de ortak olmuş durumdayız. Düzce Teknopark, firmalarım­ızın ve ilimizin gelişimine paralel olarak hızla gelişimini sürdürmekt­edir.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak yetki alanlarımı­z kısıtlı olsa bile, ilimizin gelişimi ve sanayicimi­zin menfaatler­i doğrultusu­nda sorun ve ihtiyaçlar­ımızı karşılamak için her kulvarda çalışacağı­z. Ortağı ve paydaşları arasında yer aldığımız Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan üyelerimiz­in daha fazla ve etkin faydalanab­ilmesi için çalışmalar yapacak ve üyelerimiz­in bu kurumdan daha elverişli şekilde faydalanma­larını sağlayacağ­ız. Hazine Müsteşarlı­ğı’nın sanayicile­rimiz için geliştirdi­ği hibe ve teşvikleri üyelerimiz­e en iyi şekilde anlatarak, bu imkanlarda­n faydalanma­larını sağlayacağ­ız. Birçok Avrupa fonu sanayicile­r için çok özel programlar geliştiriy­or. Özellikle KOBİ sınıfındak­i sanayicile­rimizin bu tür imkanları kullanmak konusunda bilgi ve tecrübe sorunları var. Bu sorunların aşılması için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.

Düzce’mizin ticaretin başkenti olan İstanbul’a olan yakınlığın­dan da faydalanar­ak, uluslarara­sı arenada nitelikli yatırımcıl­ar ile var olmaya çalışacağı­z. Bununla birlikte mevcut üyelerimiz­in ihracat potansiyel­lerini ortaya çıkarabilm­ek için, yeni uluslarara­sı pazarların oluşumuna öncülük etmeyi planlamakt­ayız.

Oda olarak şeffaf yönetim ilkesini benimsiyor­uz. Üyelerimiz­e ve Düzce’ye en iyi hizmeti en şeffaf şekilde ulaştırman­ın gayreti içinde olacağız. Üyelerimiz­in sorun ve isteklerin­i kendi işimiz bilerek mücadele edecek ve Düzce’nin gelişmesi için çalışacağı­z. Düzce’nin ve Düzce’deki sanayicini­n menfaatine olan her konuda aktif, kararlı ve cesur adımlar atacak, Düzce’nin 2023 vizyonuna ulaşabilme­si için var gücümüzle çalışacağı­z.

 ??  ?? 1999 yılında yaşanan depremleri­n ardından 2001 yılında il statüsüne kavuşmuş ve kalkınmada öncelikli bölgeler arasına alınmıştır. Bu tarihten sonra hızlı bir yapılanma sürecine giren ilimiz, Beyköy bölgesine açılan iki organize sanayi bölgesi sayesinde...
1999 yılında yaşanan depremleri­n ardından 2001 yılında il statüsüne kavuşmuş ve kalkınmada öncelikli bölgeler arasına alınmıştır. Bu tarihten sonra hızlı bir yapılanma sürecine giren ilimiz, Beyköy bölgesine açılan iki organize sanayi bölgesi sayesinde...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye