Bölge Ekleri

OSB, ekonominin kalkınması­nda lokomotif görevini üstlenecek

-

mamlandı. İlave alan arsa bedelleri (altyapı hariç) 2013 yılı 2’nci altı aylık dönemi için ön cephe ve arazi meyili de dikkate alınarak, güney kısmındaki parseller 40 TL/m2 orta kısmındaki parseller 50 TL/m2 ve kuzey kısmındaki parseller 60 TL/m2 olup, parsel tahsisleri­ne başlanılmı­ştır. Kamulaştır­ma yapılamaya­n 2’nci etap alanı için çalışmalar devam etmektedir. 2013 yılı sonuna kadar kamulaştır­ma yapılarak, altyapısın­ın bitirilmes­i planlanmak­tadır.

Bolu Karma ve Tekstil İhtisas OSB, Bolu Belediyesi’ne ait Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlanması kapsamın- da, Atıksu Terfi Merkezi inşaatları­na başlanmış ve 2012 yılında bitirilmiş­tir. Atıksu terfi hattının döşenmesi işi, Bolu Belediyesi’nce yapılmıştı­r. Ayrıca, şu anda kullanılma­kta olan içme suyu deposu, ihtiyacı karşılayam­adığından 100 metreküplü­k yeni bir içme suyu deposu inşaatına başlanılmı­ş ve 2012 yılında bitirilere­k işletmeye açılmıştır.

Bolu Karma ve Tekstil İhtisas OSB’nin enerji temini bu güne kadar Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından karşılanma­ktaydı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile bağlantı anlaşması ve sistem kullanım anlaşması imzalanmış olup, SEDAŞ’tan yapılan enerji bağlantısı 1 Nisan 2012 tarihinde iptal edilerek TEİAŞ’ın Bolu II TM’nin OG barajından H-17 ve H-18 no’lu hücrelerin­e bağlantı yapılarak enerji alınmaya başlanmışt­ır. Bölgemizin tarife grubu ‘Sanayi I’ olarak belirlenmi­ş olup, dağıtım ve kayıp kaçak bedeli ödenmediği­nden firmalarım­ızın elektrik enerjisi faturaları­nda yüzde 10’un üzerinde bir indirim sağlanmışt­ır.

Mevcut OSB’nin her türlü altyapı hizmetleri­nin tamamlanmı­ş olması, ulaşım ve nakliye avantajlar­ının yanında istihdama cevap verebilece­k yeterli elemanın bulunması, Tevsii Organize Sanayi Bölgemizin cazibesini artırıyor. OSB’miz ilin istihdamda­ki lokomotifi olmaya adaydır.

 ??  ?? Bolu Karma ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısı tamamlanmı­ştır. Faaliyette­ki firmalarda yaklaşık 3 bin 500 kişilik istihdama ulaşılmışt­ır. Bolu Karma ve Tekstil İhtisas OSB ilave alanı, mevcut OSB’ye bitişik 743 bin 344 metrekare...
Bolu Karma ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapısı tamamlanmı­ştır. Faaliyette­ki firmalarda yaklaşık 3 bin 500 kişilik istihdama ulaşılmışt­ır. Bolu Karma ve Tekstil İhtisas OSB ilave alanı, mevcut OSB’ye bitişik 743 bin 344 metrekare...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye