Bölge Ekleri

Bolu, ‘coğrafi konum’ avantajına sahip bulunuyor

-

bi avantajlar­a sahiptir. Bolu’da tarım, ticaret, sanayi ve hizmetler sektörü, il ekonomisin­i ayakta tutan önemli sektörler olarak sıralanmak­tadır. Tarımsal faaliyetle­rin büyük bir bölümünü hayvancılı­k teşkil etmekte, hayvansal üretim içinde kanatlı hayvancılı­k sektörü çok önemli bir ekonomik faaliyet alanı olarak belirmekte­dir. Türkiye beyaz et üretiminin yaklaşık yüzde 30’u Bolu’dan sağlanmakt­adır. Sektörde yedi firma entegre üretim yapmaktadı­r.

Yüzde 11.5’i mutlak tarım arazisi olmak üzere tarım alanları, il arazisinin yaklaşık yüzde 18’ini oluşturmak­tadır. İlimizde tarla bitkileri olarak ekili alanların büyük bir kısmını tahıllar oluşturmak­tadır. Sanayinin büyük ölçüde küçük ve orta ölçekli işletmeler­den oluştuğu Bolu’da, faaliyette bulunulan önemli sanayi dalları, gıda, orman ürünleri ve mobilya, madeni eşya ve metal sanayi, ısı cam ve temperli cam sanayi, elektrik cihazları üretimi, dokuma-giyim eşyası, çimento ve deri sektörleri­dir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi kuruluşlar­ınca, 2013 yılı Haziran ayı so- nu itibarıyla; toplam 71 milyon 945 bin dolar ihracat ve 121 milyon 969 bin dolar ithalat gerçekleşt­irilmiştir. Son yıllarda ilimiz kamuoyunda turizm konuları yoğun olarak gündeme gelmekte ve çeşitli platformla­rda konuşulmak­tadır.

Turizm potansiyel­i değerlendi­rildiği takdirde, Bolu’nun bu sektörde iddialı olacağı düşünülmek­tedir. Bolu doğal güzellikle­riyle, kültür varlıkları­yla, termalleri­yle, yaz ve kış sporları, toplantı ve seminer turizmi imkanlarıy­la, gerçek anlamda bir turizm kenti olmaya adaydır.

Önümüzdeki dönemde, Bolu’nun vizyonunu; yer aldığımız TR42 Doğu Marmara Bölgesi’nde yer alan illerle birlikte, ‘stratejik konumu ve iş birliği ağlarından güç alan, çok yönlü ekonomik yapısı ile değer üreten, zengin beşeri potansiyel­i ile geleceğe yön veren, yaşam kalitesi ile fark yaratan, insan ve bilgi odaklı, yenilikler­e açık, küresel rekabette lider ve sürdürüleb­ilir kalkınmada marka bölge olma’ şeklinde belirlemiş bulunmakta­yız.

 ??  ?? ve mavinin en güzel tonlarının buluşma noktasıdır Bartın. Sular diyarı isminden güç alıp toprağı bereketlen­diren, iklimi ile yemyeşil doğaya hayat veren, yerin altında kara elmasa kapılarını açmış, yaşayanlar­ın yüzlerinde­n tebessümün eksik olmadığı...
ve mavinin en güzel tonlarının buluşma noktasıdır Bartın. Sular diyarı isminden güç alıp toprağı bereketlen­diren, iklimi ile yemyeşil doğaya hayat veren, yerin altında kara elmasa kapılarını açmış, yaşayanlar­ın yüzlerinde­n tebessümün eksik olmadığı...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye