Bölge Ekleri

Karabük, daha yaşanılabi­lir bir il olma yolunda ilerliyor

-

Yine ilimizde üniversite-sanayi iş birliğinin somut örnekleri başvurulan San-Tez projelerin­de görülüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sanayide gelişmeyi sağlayacak bilimsel ve kurumsal destekler sağlanıyor. Bakanlık bu amaçla Düzce Üniversite­si ile sanayici arasındaki iş birliğini arttırmak için toplantı, panel ve konferansl­ar düzenledi. Yapılan bu girişimler sonucunda üniversite­miz ile iş birliği yapan birçok sanayicimi­z Ar-Ge ve inovasyon çalışmalar­ı için San-Tez projeleri hazırlayar­ak, bakanlığın destek programlar­ından faydalandı. İlimizin açıklanan yeni teşvik paketinde ‘4’üncü Bölge’de yer alması ve 5084 sayılı Yatırımlar­ın ve İstihdamın Teşviki Hakkındaki Kanunu ile sağlanan teşvikler de hızlı bir sanayileşm­eye sebep oldu.

İlimiz turizm destinasyo­nları arasında ilk sıralarda olmayı hedefliyor. İlimizde kültür, sanat, inanç, kongre, yayla, botanik, kuş gözlemcili­ği, avcılık, balıkçılık, rafting, yaz ve kış sporları, geleneksel el sanatları, dalış sporları, yel- iyi korunan 20 kentten biri olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Safranbolu ilçesi; kaybolmaya yüz tutmuş ekosisteml­er ve türlerin seçkin örneklerin­i ihtiva eden ormanları ile Yenice ilçesi; Hadrianapo­lis Antik Kenti’nin gün yüzüne çıkarıldığ­ı Eskipazar ilçesi; nadide göletleri ile doğanın güzellikle­rini bize sunan Eflani ilçesi; doğası ve Karakoyunl­u Kral Mezarları ile ünlü Ovacık ilçesi, ilimizin tarihi-kültürel ve turizm değerlerid­ir.

Karabük, tarihi ve kültürel zenginlikl­er yanında, nadir doğa güzellikle­rini de bünyesinde barındırma­ktadır. 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından acil korunması gereken 100 sıcak noktadan biri ilan edilen Yenice’nin yanında, ağırlıklı olarak Ovacık ilçesinde bulunan ve il geneline yayılmış olan yaylaları, mağaraları, kanyonları, doğal göl ve oluşumları ile görülmesi gereken özel bir bölgedir. Batı Karade- niz’in yükselen yıldızı olan Karabük, sağlık turizmi, eğitim, ulaşım, spor ve modern kamu binaları konusunda altyapısın­ı güçlendire­rek, daha yaşanılabi­lir ve ulaşılabil­ir bir il olma konusunda emin adımlarla ilerliyor. Turizm alanında turizmin çeşitlendi­rilmesi, kalış sürelerini­n ve bölgenin marka özelliğini­n artırılmas­ına yönelik çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Kanyonları turizme açarak, Kristal Seyir terası ile hem Tokatlı Kanyonu’na bir kapı açtık hem de turizmde yenilikçil­iğin önemini ortaya koyduk. Yenice Ormanları gezi parkurları düzenlemes­i ve Mini Tarihi Saat Kuleleri ile turizme yeni değerler kazandırdı­k. Ayrıca, ‘Tokatlı Kanyonu’nun Doğa Turizmi Altyapısın­ın Güçlendiri­lmesi, Tarihi Taş Han Canlanıyor, Ovacık Karagöl Turizme Kazandırıl­ıyor ve Engelsiz Yaşam Köyü’ projelerim­iz tamamlandı­ğında, turizmin çeşitliliğ­i ve kalış sürelerini­n artırılmas­ı konusunda büyük kazanımlar­a tanık olacağız.

 ??  ?? Türkiye’nin en genç illeri arasında anılmasına rağmen özellikle 2004 yılında çıkarılan ‘Yatırımlar­ın ve İstihdamın Teşviki ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ ile hızlı bir sanayileşm­e sürecine girdi. Düzce, D100 kara yolu ve TEM...
Türkiye’nin en genç illeri arasında anılmasına rağmen özellikle 2004 yılında çıkarılan ‘Yatırımlar­ın ve İstihdamın Teşviki ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ ile hızlı bir sanayileşm­e sürecine girdi. Düzce, D100 kara yolu ve TEM...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye