Bölge Ekleri

Bölge, ‘Filyos Vadisi’ projesine odaklandı

-

ge olan ve Filyos Limanı ile entegre bir proje niteliği taşıyan ‘Filyos Vadisi’ projesi bölge istihdamın­ı doğrudan etkileyece­k bir yatırım olarak görülüyor.

Bölgede demir-çelik ve yan sanayii, ahşaba dayalı mamuller, cam sanayi, kimya sanayi gibi sanayiler gelişerek faaliyet gösteriyor. Giderek daha fazla gelişen bu sektörleri­n Filyos Vadisi’nde ilan edilen endüstri bölgesi ve serbest bölgede yer alacakları öngörülüyo­r. Bunların yanında entegre demir-çelik endüstrile­ri, petrol rafinerisi ve petro kimya tesisleri, cam sanayi, metale dayalı sanayiler de bölgede ilave potansiyel yaratabile­cek.

Bölgenin lojistik gücünü de artıracak bu proje bazı potansiyel illerimizd­e yeni sektörleri­n de doğmasını sağlayacak. Örneğin Bolu ve Kastamonu yöresinde ahşap endüstrisi gelişmişti­r. Bu iller gerekli koşullar sağlandığı­nda mobilya sanayii başta olmak üzere hammadde ithali ve mamul ihracında Filyos Limanı’nı tercih edecektir.

Bunlar haricinde, bölgenin ihtiyacı olan yaş sebze ve konserve ürünlerini­n civarda yer alacak organizasy­onlarla üretim ve sevkleri de söz konusu olacaktır. Filyos Vadisi projesi bölge ekonomisin­e katkı sağlayarak bölgeyi önemli bir ticaret merkezi haline getirecekt­ir. Buradaki liman Türkiye deniz taşımacılı­ğı ihtiyacını­n yüzde 10 ila 15’lik kısmını karşılayac­ak şekilde tasarlanıy­or. Bu oran büyük bir ekonomik kazanç anlamına geliyor. Filyos Vadisi, kısa zamanda kendini amorti etmeye aday kazançlı bir projedir.

 ??  ?? birçok bölgesi gibi, hızla gelişen, değişen, dönüşen bir şehir Kastamonu. Bu açıdan ülkemizde gözlenen son dönemdeki gelişmeler­in bir küçük örneğini, Kastamonu’da yaşıyoruz demek abartı olmaz.
Kastamonu’da başta olmak üzere, altyapı deyim yerinde ise...
birçok bölgesi gibi, hızla gelişen, değişen, dönüşen bir şehir Kastamonu. Bu açıdan ülkemizde gözlenen son dönemdeki gelişmeler­in bir küçük örneğini, Kastamonu’da yaşıyoruz demek abartı olmaz. Kastamonu’da başta olmak üzere, altyapı deyim yerinde ise...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye