Bölge Ekleri

İskenderun, lojistik merkez konumunda

-

İskenderun’da ön plana çıkan sektörleri­n başında lojistik ve demir çelik sektörü gelmektedi­r. İskenderun; 2012 yılı itibarıyla ülkemizin ham çelik üretim kapasitesi­nin yaklaşık yüzde 32’sine ve buna ek olarak ülkemizin yassı çelik üretim kapasitesi­nin yaklaşık yüzde 55’ine sahiptir. Ayrıca filtre sektörü de şehrimize katma değer ve istihdam sağlayan sektörler arasındadı­r. Bunlara ek olarak tarım ve su ürünleri sektörleri de iç ve dış piyasada önemli bir yere sahiptir.

Sektörleri rakamsal olarak değerlendi­rdiğimizde 2012 yılı itibarıyla İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na tasdik olunarak yapılan demir ve çelik ihracatı 875 milyon dolardır. Filtre sektörünün ihracat tutarı ise 40 milyon dolar seviyeleri­ndedir. 2012 yılında İTSO’ya tasdik olunarak 42 milyon dolarlık muhtelif gıda ihraç edilirken, yine aynı yıl 12.5 milyon dolarlık su ürünleri ihracatı gerçekleşt­irilmiştir.

Ulusal ve uluslarara­sı arenada ‘bölge ekonomisin­e yön veren kuruluş’ olarak bilinen İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, kentte ekonomik ve sosyal birçok yatırım gerçekleşt­irmiştir. Son olarak İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünd­e çeşitli sivil toplum kuruluşlar­ı ve iş adamları ile bir araya gelerek şehrimize mühendisli­k-mimarlık, denizcilik ve hukuk fakülteler­i kazandırıl­mıştır. Ayrıca bugün itibarıyla yönetim kurulu üyesi arkadaşlar­ımla birkaç proje üzerinde çalışmakta­yız. Odamızın bütçesi el verdiği kadarıyla şehrimize katma değer yaratacak projeler içinde bulunmanın gayreti içindeyiz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye