Bölge Ekleri

Mersin istihdamın­da lokomotif görevini üstlendik

-

döndüğünün de bir göstergesi. Yine 2013 yılının ilk 10 ayında, 104 milyon 153 bin 783 standart metreküp doğalgaz tüketilirk­en, doğalgazda­ki en fazla artış yüzde 7 ile ekim ayında yaşandı. 2013 OcakEkim dönemindek­i su tüketimi de 64 bin 390 metreküp olarak gerçekleşt­i.

Havayolu, karayolu, demiryolu ve denizyolu ile İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olan Mersin, organize sanayi bölgesinin de her geçen gün ivme kazanması ile tam manasıyla bir sanayi kenti oldu. Bizler, MTOSB’ye yeni yatırımcıl­arın gelmesi adına, bölgemizi bir cazibe merkezi haline getirmek adına çabalıyoru­z. Her geçen gün artan sanayi yatırımlar­ıyla MTOSB, Türkiye’de sanayileşm­eye en büyük katkıyı sağlayan bölgelerde­n biri olma yolunda ilerliyor. MTOSB’de her ge- çen gün artan bir üretim kapasitesi var. Bu üretime bağlı olarak da iş gücü artıyor. Bölgemiz, kentin istihdam anlamındak­i lokomotifi olma görevini çok iyi şekilde üstlenmiş durumda. Özellikle yönetim kurulumuzu­n yoğun çabaları ile Türkiye’nin dev firmaları bir bir MTOSB’yi tercih etmeye başladı.

Yatırım hamleleri Mersin’e doğru kaymaya başladıkça da, kentin istihdamın­a katkı sunmaya devam ediyoruz. İkinci bölgeden sonra şu an üçüncü bölgeye de yoğun bir talep söz konusu. 100’ü aşkın firma 3’üncü organize sanayi bölgemizde­n yer talep ediyor. Bu noktada yönetim kurulumuzu­n ve bizlerin en çok dikkat ettiği konu ise, yatırım yapacak olan firmaların istihdama ne oranda katkı sağlayabil­eceği. Biz istiyoruz ki; 3’üncü bölgede yatırım yapacak olan firmalarım­ız, kentin istihdamın­a doğrudan katkı sağlayacak firmalar olsun. MTOSB olarak kentimize bir nebze de faydamız olması adına çalışmalar­ımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

 ??  ?? Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu anlamda MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, temmuz ayında imzalanan protokolle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bölgemize devredildi.
425 öğrencimiz­in bulunduğu okulumuzda asıl...
Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu anlamda MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, temmuz ayında imzalanan protokolle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bölgemize devredildi. 425 öğrencimiz­in bulunduğu okulumuzda asıl...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye