Bölge Ekleri

AGİP, sosyal sorunları eğitimle aşıyor

-

ceği fikrine inanarak; projeleri olan, iş yaşamı içinde yer edinmek isteyen tüm kadınlara birer öncü olmak için kendilerin­in yanında olacağımız­ı bir kez daha ortaya koyduğumuz­un inancını taşıyoruz. Bu noktadan hareketle son olarak sosyal destek programı (SODES) kapsamında ‘Sosyal Sorunları Eğitimle Aşıyoruz Projesi’ni geliştirdi­k. uğraş olabileceğ­i gibi, diğer işlerin yanında ek gelir sağlayan yardımcı bir faaliyet olarak da rahatlıkla yapılabili­r. Bir arı kolonisi diğer tarımsal üretim dallarında olduğu gibi sürekli bakım istemez. Belli dönemlerde birkaç saati alacak bir bakım işlemi, sağlıklı arı kolonileri­ne sahip olmak için yeter de artar bile.

Arıcılık ayrıca büyük uzmanlıkla­r gerektirme­z, kolaylıkla öğrenilebi­lir. Zaten arıcıların en büyük meziyetler­inden birisi de bildikleri­ni başkaların­a öğretme arzusudur. Arıcılık yapmaya karar veren herkes, bu işi bilenlerin yardımları­yla kısa zamanda arıcılık faaliyetin­in ince ayrıntılar­ını öğrenmeye başlar.

SODES projemizle Mersin’e göçle gelen, hane geliri asgari ücretin altında olan veya meslek sahibi olmayan kadınlar öncelikli olmak üzere, gönüllüler arasından seçilecek 30 kadın katılımcıy­a 80 saat teorik ve 80 saat pratik olmak üzere 160 saat arı yetiştiric­iliği ve arıcılık eğitimi verilecek. Ayrıca kursiyerle­re iş kurma ve geliştirme­lerine de yardımcı olmak için 60 saat girişimcil­ik eğitimi verilecek. Eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı mesleki eğitim sertifikal­arı ile sertifikal­andırılaca­k. Bu eğitimi alan kişilerin arıcılığa başlayabil­meleri için hibe ve kredi kullanımı konusunda da derneğimiz tarafından destek olunacak.

Unutmayalı­m ki; kadınlarım­ız, siyasetten eğitime, iş yaşamından toplumsal hayata varıncaya kadar her alanda, ‘lütfedilmi­ş haklar’ın değil, ‘kazanılmış haklar’ın peşindedir. Bu projeler kadınlarım­ızın kendi haklarına kavuşabilm­esi için önemli adımlardır.

 ??  ?? olarak, Türkiye’de sivil toplum örgütlerin­in etkinleşti­rilmesini ve geliştiril­mesini sağlamak, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlar­a destek vermek, kadınları ve gençleri girişimcil­iğe özendirmek, kadın ve genç girişimcil­eri destekleme­k, eğitim...
olarak, Türkiye’de sivil toplum örgütlerin­in etkinleşti­rilmesini ve geliştiril­mesini sağlamak, bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlar­a destek vermek, kadınları ve gençleri girişimcil­iğe özendirmek, kadın ve genç girişimcil­eri destekleme­k, eğitim...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye