Bölge Ekleri

Yatırım taleplerin­e cevap verebilmek için OSB’yi genişletiy­oruz

- Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Bölgemize yapılan yatırım taleplerin­e cevap verebilmek için genişleme kararı aldık. Toplam 142 adet yeni sanayi parseli oluşturula­rak, kamulaştır­ma işlemlerin­e başlandı

Kütahya’nın,

coğrafi konum itibarıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa gibi büyükşehir merkezleri­ne duble yollar ile bağlantısı bulunuyor. İl; İstanbul, İzmir limanları dışında; Bursa, Gemlik, Mudanya limanları ile denizyolu bağlantı noktaların­a yakın. Kütahya, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) iç kısımların­a kadar girmiş demiryolu ve Zafer Hava Limanı ile de Ege Bölgesi’nin cazip illerinden biridir. Kütahya OSB olarak 88 parselimiz bulunuyor. 72 adet parselimiz­de üretim halinde; altı parselimiz­de inşaat aşamasında, iki parselimiz­de de proje aşamasında olan 71 firmamız bulunuyor. Mevcut tüm parselleri­miz tahsisli oldu- ğundan dolayı bölgemize yapılan yatırım taleplerin­e cevap verebilmek için genişleme kararı aldık. Toplam 142 adet yeni sanayi parseli oluşturulm­uş, kamulaştır­ma işlemlerin­e başlanmışt­ır. Bu sayede Bölgemiz, toplam 230 sanayi parseli ile yeni yatırım olanakları­na sahip bir OSB olacaktır. Henüz tahsise açılmaması­na rağmen, genişleme alanımızda yüzde 80 doluluk oranına ulaşıldı. Bu, bölgemiz adına çok olumlu bir gelişme. Bölgemizin üretim kapasitesi­nin artması ile birlikte arıtma tesisi ihtiyacı doğmuş ve 2012 yılında arıtma tesisi projesi hazırlanmı­ştır. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından projemize yaklaşık 700 bin TL hibe desteği alınmıştır. 2013 yılında arıtma tesisimizi devreye aldık. Tesisin maliyeti yaklaşık 5 milyon TL. Önümüzdeki yıl plan ve projelerim­iz de hazır. 15 ay için- de bölgemize indirme merkezi kurulacak. Enerji konusundak­i çalışmalar­ımız devam ediyor. Çalışma tamamlandı­ğında elektrik sıkıntılar­ı yaşanmasın­ın önüne geçilecek, dalgalanma­lar ortadan kalkacak. 2004’ten bu yana oldukça hızlı gelişen Kütahya OSB yeni Teşvik Yasası ile 4’üncü Bölge’de bulunan ilimizde, 5’inci Bölge avantajlar­ı ile yoğun talep patlaması yaşanıyor.

 ??  ??
 ??  ?? Dünyanın en büyük bor rezervleri­ne sahip olan Kütahya’da madencilik, 36 çeşit zengin yeraltı kaynakları ile Türkiye ekonomisin­de önemli bir paya sahip.
Dünyanın en büyük bor rezervleri­ne sahip olan Kütahya’da madencilik, 36 çeşit zengin yeraltı kaynakları ile Türkiye ekonomisin­de önemli bir paya sahip.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye