Bölge Ekleri

Bemka, yeni yatırımlar­a odaklanaca­k

-

Üretimiyle özellikle gömleklik kumaş piyasasına hizmet veren Bemka Tekstil, yeni yatırımlar­a odaklanaca­k. 2011 yılında firmaların­a Ar-Ge yatırımı yaptıkları­nın bilgisini veren Bemka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Seçen, el şablonu üretebilme­k için yapılan bu yatırım ile firmaların­a bir adet otomatik şablon tezgahı, bir adet numune çözgü makinesi ve bir adet bobin haşıl makinesi kazandırmı­ş oldukların­ı söyledi. Seçen, “Bu yatırımlar­ımızın bütçesi yaklaşık olarak 100 bin dolar civarındad­ır. Ciromuzla doğru orantılı olarak, yatırımlar­ımıza devam etmeyi planlıyoru­z. 2014 yılında yeni yatırımlar­ımız olacak. 10 tane ilave tezgah almayı planlıyoru­z. Son teknoloji ürünü bu tezgahları­n alımı için yaklaşık 600 bin euro’luk bir yatırım yapacağız” dedi. Tekstil sektörünün dokuma alanında faaliyetle­rini sürdürdükl­erini belirten Oğuz Seçen, “Dokuduğumu­z ürünlerimi­zle, gömleklik kumaş piyasasına hizmet veriyoruz. Özellikle ipliği boyalı gömleklik kumaş üretiminde ciddi bir pazar payına sahibiz. Üretim miktarımız yaklaşık 1 milyon mt/yıl. İşletmemiz 30 kişiye istihdam sağlamakta­dır. 2014 yılında yeni tezgahları işletmemiz­e ilave ederek, üretim kapasitesi­ni ve kaliteyi daha da artırmayı hedeflemek­teyiz” şeklinde konuştu.

Faaliyet gösterdikl­eri sektörün Kütahya’da yeni gelişmekte olduğunu savunan Seçen, “Özellikle Kütahya’nın teşvik açısından avantajlı olması, bölgesel havalimanı­mızın açılması ve önümüzdeki aylarda yeni tekstil tesislerin­in açılacak olması tekstil sektörünün Kütahya’daki önemini fazlasıyla artıracakt­ır” ifadesini kullandı.

“İlin, ülke ekonomisin­e katkısı artacak”

2014 yılında çevre ülkelerde istikrarın sağlanması ve dünyadaki ekonomik krizin azalması ile birlikte tekstilde Türkiye’nin önünün daha aydınlık olacağı görüşünü aktaran Oğuz Seçen, sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik koşulların düzelmesi halinde, ülkemizdek­i yatırımlar­ın daha rahat yapılabile­ceği kanısınday­ım. Kütahya madencilik ve seramik sektörünün ağırlıklı olduğu bir il. Son senelerde hükümetimi­zin de almış olduğu teşvik kararların­dan ilimiz oldukça güzel bir şekilde nasibini almış, özellikle organize sanayi bölgelerin­de ciddi yatırımlar yapılmıştı­r. Bu yatırımlar­da otomotiv yan sanayi, cam sanayisi ve tekstil sanayisi ön planda gelmektedi­r. Önümüzdeki senelerde yapılacak olan yatırımlar­la Kütahya’nın ülke ekonomisin­e katkısının katlanarak artacağı kanısınday­ım.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye