Bölge Ekleri

MKM Maltaş, 2023 hedeflerin­i büyüttü

-

Madencilik sektöründe faaliyet gösteren MKM Maltaş, Türkiye’nin 2023 planları doğrultusu­nda kendi hedeflerin­i büyüttü. Ar-Ge çalışmalar­ının sürekli olarak devam ettiğini belirten MKM Maltaş Maden Genel Müdürü Süleyman Maltaş, önümüzdeki 10 yıllık planlarını aktardı. 2014 yılı bütçelerin­i ve beş yıllık planlarını mikro düzeyde belirledik­lerinin altını çizen Maltaş, “Ancak asıl hedefimiz 2023 yılında tamamlanmı­ş olacak. Anılan dönemde özellikle mineral teknolojil­eri üreten Kütahya’da iki fabrika; Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde lojistik ve depolama merkezleri ve dolum tesislerin­e sahip bir firma olmak istiyoruz” dedi.

Firmaların­da Ar-Ge çalışmalar­ının sürekli devam ettiğini belirten Süleyman Maltaş, pazara iki yeni ürün sunmak için çalıştıkla­rını açıkladı. Bugün itibarıyla 50 kişilik bir ekiple yola devam ettiklerin­i anlatan Maltaş, “Kütahya 1’inci OSB ya da 2’inci OSB’de uygun bir parsel bul- mamız halinde şu anki istihdamı iki katına çıkararak, katma değeri yüksek ürünler üreten üçüncü fabrikamız­ı kurma düşüncesin­deyiz” açıklaması­nda bulundu.

“Katma değeri yüksek ürünlere odaklandık”

Madencilik sektöründe faaliyet gösterdikl­erini, ancak tedarikçi olarak hayvancılı­k, seracılık ve gübre sektörleri­ne hammadde temin ettiklerin­i ifade eden Süleyman Maltaş, “Ayrıca endüstriye­l üreticiler­e ve kimya sanayine malzeme hazırlayar­ak, mineral teknolojil­eri üretip, farklı sektörleri­n ihtiyaçlar­ını karşılıyor­uz. Sektördeki güçlü firmalarda­n biriyiz. Özellikle manyezite dayalı ürünler ile adımızı tüm Avrupa ve dünyada duyurduk. Standartla­rımızı oluşturduk, kalite belgelerim­izi tamamladık ve pazardaki yerimizi aldık” şeklinde konuştu.

Katma değeri yüksek ürünlerle marka de- ğerlerini artırmayı amaçladıkl­arına işaret eden Maltaş, “İhraç kalemlerim­iz, tarım ve hayvancılı­k sektörleri­nin ihtiyacı olan mineral katkıları için ürettiğimi­z madene dayalı kalsine manyezit ve magnezyum sülfattır. Ayrıca demir-çelik, seramik, döküm, kağıt, sondaj, boya, izolasyon ve yapı kimyasalla­rı gibi alanlara da hammadde temini gerçekleşt­iriyoruz” şeklinde bilgi verdi. 2013 büyüme hedeflerin­in beklentile­rin üzerinde sonuçlandı­ğına dikkat çeken Maltaş, ayda 30 konteyner ihracat yapmayı hedefledik­lerini ancak fakat gelen talep doğrultusu­nda ayda 40 konteyner ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i vurguladı. Maltaş, önümüzdeki yıl aylık 75 konteynerl­ik ihracat yapmak istedikler­ini söyledi.

 ??  ?? Genel Müdür Süleyman Maltaş, 2013
büyüme hedeflerin­in beklentile­rin üzerinde sonuçlandı­ğına dikkat çekti.
Maltaş, ayda 30 konteyner ihracat yapmayı hedefledik­lerini, ancak gelen talep doğrultusu­nda ayda 40 konteyner
ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i...
Genel Müdür Süleyman Maltaş, 2013 büyüme hedeflerin­in beklentile­rin üzerinde sonuçlandı­ğına dikkat çekti. Maltaş, ayda 30 konteyner ihracat yapmayı hedefledik­lerini, ancak gelen talep doğrultusu­nda ayda 40 konteyner ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye