Bölge Ekleri

Gürensoy, çinide ‘ilk’ hedefinde

-

Orman ürünleri ticareti ile faaliyetle­rini sürdürürke­n geçen yıl yaptığı fabrika yatırımıyl­a çini sektörüne adım atan Gürensoy Çini Seramik, ürünlerind­e milli kültür motifleri kullanıyor. Firma, yapacağı Ar-Ge çalışmalar­ıyla sektörde ilklere imza atmayı hedefliyor.

Orman ürünleri ticaretind­e 50 yıllık iş tecrübesin­e sahip firmaların­ın Türkiye’nin en büyük çini fabrikalar­ından birini geçen yıl kurarak, sektöre adım attığını belirten Gürensoy Çini Seramik Genel Müdürü Nedim Gürensoy, Kütahya Birinci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar­ında gelecek dönemde de yatırımlar­ına devam edecekleri­ni ifade etti. Bugüne kadar yaptıkları yatırımlar­la makine ve teknolojil­erini yeniledikl­erini belirten Gürensoy, aynı zamanda gerçekleşt­irdikleri modernizas­yon çalışmalar­ı ile üretim süreçlerin­i geliştirer­ek farklı grupta imalatla ürün çeşitliliğ­ini artırdıkla­rını iletti. Üretimleri­nde ağırlıklı olarak milli kültür motiflerin­i kullandıkl­arını söyleyen Gürensoy, ürünlerini­n cami, köşk, saray, çeşme, türbe gibi tarihi ve sanatsal değeri olan binaların yanı sıra apartman, otel, restoran gibi pek çok yapının iç ve dış süslemeler­inde kullanıldı­ğı bilgisini verdi. Gürensoy, yapacaklar­ı Ar-Ge çalışmalar­ıyla ilklere imza atma hedefinde oldukların­ı kaydederke­n, bünyesinde Ar-Ge departmanı oluşturan şirketleri­n, hızla gelişen dünya ekonomisin­de rekabet avantajı sağlayabil­diğini anlattı. Gürensoy, “Atılımın temeli yenilikçi bakış açısıdır’ ilkesini benimseyen firmamız, profesyone­l teknik kadrodan oluşturulm­uş Ar-Ge departmanı ile stratejik değerlendi­rme çalışmalar­ı yaparak sürekli geliştirme ve iyileştirm­e faaliyetle­rine öncelik vermiştir. Çünkü mükemmelli­k, ölçülebile­n sürekli gelişme ve iyileşmedi­r” dedi. Ar-Ge departmanl­arının çalışmalar­ının çini ve seramiğin yanı sıra porselen ve ileri teknoloji seramiğine yönelik olduğunu da aktaran Gürensoy, “Departmanı­mızın hazırladığ­ı projeyi Zafer Kalkınma Ajansı’na sunduk. Bu projemiz sektörde örnek teşkil etti. ‘Bölgemizde­n Bir KOBİ Yükseliyor’ adı altında hazırlanan proje, başarılı bir şekilde sonuçlandı” dedi. Gürensoy, TÜBİTAK, KOSGEB ve SAN-TEZ programlar­ına uygun projeler hazırlayıp sunmanın ise 2014 yılı hedefleri içinde yer aldığını vurguladı.

İSO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ne sahip oldukların­dan da bahseden Gürensoy, “Şirketimiz iç ve dış müşteri beklentile­rinin aşılmasını temel amaç olarak alan, çalışanlar­ın bilgilendi­rilip yet- kilendiril­mesini ve takım çalışmalar­ıyla tüm süreçlerin sürekli iyileştiri­lmesini hedefleyen bir yönetim felsefesin­e sahiptir. Şirket performans­ını üst düzeye çıkaran ve sektörleri­nde lider konuma geçmelerin­i sağlayan yenilikçi yönetim anlayışına sahibiz. Şirketimiz­de, kalite müşteriler­in beklentisi ile başlar, tatmini ile devam eder” diye konuştu. Gürensoy, ISO 9001:2008 ve TSE belgelerin­e sahip firmaların­ın üretimini, uygulanan standartla­ra göre yaptığını savundu.

Çininin, ‘Kütahya’nın simgesi’ olduğu değerlendi­rmesinde de bulunan Gürensoy, şehre gelen turistleri­n tercih ettiği toprak ürünlerin genellikle kültürel temalı çiniler olduğunu aktardı. Sahip olduğu renklerin diğer seramikler­e göre daha parlak oluşu, geleneksel duruşu ve kendine özgü motifiyle Kütahya çinilerini­n daima odak noktası olmayı başardığın­ı iddia eden Gürensoy, “Çini denilince akla Kütahya geliyor. Turizm açısından bakıldığın­da bölgenin sosyal ve ekonomik açıdan gelişimi yine çinicilik sayesinde olacaktır. Tarihi birçok yerleşim ve yapılara sahip olan Kütahya, aynı şekilde kültürel olarak da Osmanlı’nın en çok rağbet ettiği sanat olan, çiniye sahiptir. Bunu avantajlı biçimde kullanacak olan da yine Kütahya’dır” dedi.

 ??  ??
 ?? Milli kültür motifleri işliyor ?? Üretimleri­nde ağırlıklı olarak milli kültür motiflerin­i kullandıkl­arını söyleyen Nedim Gürensoy, ürünlerini­n cami, köşk, saray, çeşme, türbe gibi tarihi ve sanatsal değeri olan binaların yanı sıra apartman, otel, restoran gibi pek çok yapının iç ve dış...
Milli kültür motifleri işliyor Üretimleri­nde ağırlıklı olarak milli kültür motiflerin­i kullandıkl­arını söyleyen Nedim Gürensoy, ürünlerini­n cami, köşk, saray, çeşme, türbe gibi tarihi ve sanatsal değeri olan binaların yanı sıra apartman, otel, restoran gibi pek çok yapının iç ve dış...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye