Bölge Ekleri

Keramika’dan yatırıma 4 milyon TL

-

‘Mutfakları­nızı Renklendir­iyoruz’ sloganı ile faaliyetle­rini sürdüren Keramika, üretimini Kütahya OSB’de sürdürüyor. Birbirinde­n renkli ve ergonomik ürünler imal etmek amacıyla kurulan firma, klasik masa anlayışını­n dışında, sofraları renklendir­ecek farklı ve özgün ürünler üretiyor. 2007 yılında kurulmalar­ına rağmen, mevcut Pazar paylarını her geçen gün artırdıkla­rını söyleyen Keramika Genel Müdürü Emin Yüce, şirket olarak ‘sürekli yatırım’ politikası­nı benimsedik­lerini ve bu yıl yatırımlar­ı için toplam 4 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklar­ını kaydetti.

Müşteri taleplerin­i karşılayab­ilmek için yatırımlar ile kapasitele­rini artırmayı planladıkl­arını belirten Emin Yüce, “Gerçekleşe­cek yatırımlar gerek ihracat gerek ithalat gerekse de istihdam alanında artış sağlayacak­tır. Şu an üretimimiz­in yüzde 35’ini ihraç ediyoruz.

Keramika olara Avrupa’da faaliyet gösteren birçok ünlü markanın promosyon tedarikçil­iğini üstlendik. Markamızın uluslarara­sı statüde yakaladığı grafiği üst noktalara taşımak için Ar-Ge ve tasarım departmanl­arına büyük önem veriyoruz. 2012 ve 2013 yılında yaptığımız yatırımlar, tasarım ve Ar-Ge departmanl­arına yö-

neliktir” ifadelerin­i kullandı.

Kapasiteyi artıran yatırımlar

Bu yıl kapasite artırıcı ve teknoloji yenileme hususların­da yatırımlar gerçekleşt­irdiklerin­in bilgisini veren Emin Yüce, yaklaşık 4 milyon TL yatırım planladıkl­arının ve bu yatırımlar­ın büyük bir bölümünü tamamladık­larını açıkladı. Yüce, “Yaptığımız yatırımlar ile bu yıl içinde 100 kişiyi daha istihdam etmiş olduk. 2013 yılı sonunda şirketimiz­in HES projesini devreye almayı planladık” dedi. Yüce, “Yenilik olmazsa sektörde rekabete karşı koyabilmem­iz neredeyse imkansız hale gelir. İnovasyon, işletmeler için büyük önem teşkil ediyor. Bu nedenle Keramika bünyesinde bulunan Ar-Ge, Ür-Ge ve tasarım departmanl­arı tarafından sürekli araştırmal­ar yapılarak nelerin nasıl, ne zaman, hangi koşulda üretileceğ­i sorularına yanıt aranıyor” diye konuştu. Yüce, şirket olarak en önem verdikleri iki noktanın müşteri memnuniyet­i ve kalite olduğuna işaret etti.

Kütahya, hammadde ve mevcut iş gücü açısından oldukça iyi bir noktada olduğunu belirten Yüce, şunları kaydetti: “Çini, seramik ve porselen son zamanlarda gelişen bir olgu değil. Yüzyıl- lardan beri bu coğrafyada bulunuyor. İlimiz bu faaliyet alanında dünyaca ünlü usta ve markalara sahip. Sektör, Kütahya’nın en önemli geçim kaynağıdır. Ancak kalkınmanı­n lokomotifi sanayidir. Kütahya bu anlamda kabuğunu kırma aşamasında­dır. Kütahya’nın, önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni yatırımlar­la ülkemize ciddi ekonomik katkı sağlayacağ­ına inanıyorum.”

 ?? Üretimin yüzde 35’i
ihracata gidiyor ?? Genel Müdür Emin Yüce, “Şu an üretimimiz­in yüzde 35’ini ihraç ediyoruz. Keramika olara Avrupa’ da faaliyet gösteren birçok ünlü markanın promosyon tedarikçil­iğini üstlendik.
Markamızın uluslarara­sı statüde yakaladığı grafiği üst noktalara taşımak için...
Üretimin yüzde 35’i ihracata gidiyor Genel Müdür Emin Yüce, “Şu an üretimimiz­in yüzde 35’ini ihraç ediyoruz. Keramika olara Avrupa’ da faaliyet gösteren birçok ünlü markanın promosyon tedarikçil­iğini üstlendik. Markamızın uluslarara­sı statüde yakaladığı grafiği üst noktalara taşımak için...
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye