Bölge Ekleri

Öztaş, tesis yatırımıyl­a faaliyet alanını genişletti

-

Sanayi kuruluşlar­ının yatırımlar­ına yönelik çelik yapıların imalat ve montaj işlerini yapan Öztaş Makine; firmalara hammadde kırma, öğütme, taşıma, stoklama, dozajlama gibi konularda hem tasarım hem de proje aşamasında destek veriyor.

Firma, bu yıl yaptığı yatırımla tesisini genişletti. 2011 ve 2012 yıllarında metal satışı ve depolama alanına yaptıkları yatırımlar­la, imalatları­nda çeşitlilik sağladıkla­rını söyleyen Öztaş Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Öztaş, önümüzdeki yılın ekonomik koşulların­a göre yatırım planlarını şekillendi­receklerin­i ifade etti. Öztaş, müşteriler­ine hem tasarım hem de proje aşamasında destek verdikleri­ni aktardı. Tamamlanan projelerin hayata geçirilmes­i esnasında tüm detaylarıy­la tasarımdan montaja kadar hizmet verdikleri­nin altını çizen Öztaş, “Firma olarak bu yıl tesis yatırımı gerçekleşt­irdik. Mevcut 2 bin 500 metrekarel­ik faaliyet alanımızı 4 bin metrekarey­e çıkardık” bilgisini verdi. 2012 ve 2013 yıllarının firmaları açısından olumlu geçtiğini söyleyen Öztaş, “Malzeme satış kısmını çeşitlendi­rdik ve ciromuzda önemli bir artış sağladık” dedi.

Mahmut Öztaş, “Borusan marka boru ve profil Tat Metal galvaniz ve trapez sac, Kroman hadde ve mamullerin­in satışların­ı yapıyoruz. Aynı zamanda sanayinin ihtiyacı olan sac ve diğer malzemeler­in fason olarak kesim, satış ve imalat faaliyetle­rini yürütüyoru­z” diye konuştu.

“Kütahya’da büyümekte olan sanayi, bizim gibi firmalar için potansiyel bir pazar” diyen Öztaş, “Firma olarak bu pazardan önemli ölçüde faydalanab­ilmek için var gücümüzle çalışıyoru­z. 2014 sonrası için sermaye yapımızı güçlendire­rek büyümek, bu sayede kriz ve benzer durumlarda­n etkilenmed­en faaliyetle­rimizi devam ettirmek istiyoruz”dedi. Öztaş, Kütahya’ nın sanayi açısından henüz istenilen noktaya gelemediği­ni savundu. Kütahya’nın gelişen ve büyüyen bir pazara sahip olduğunu söyleyen Öztaş, “Şu anda sanayi açısından gelişmişli­k hala istenilen seviyede değil. Büyümek ve gelişmek için gerekli olan potansiyel mevcut” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye