Bölge Ekleri

Besler,sütlü tatlı çeşitlerin­i artıracak

-

Besler Süt’ün 80 yılı aşkın bir süredir sektörde faaliyet gösterdiği­nin bilgisini veren Besler Süt Genel Müdürü İbrahim Durmaz, “1930’lu yıllarda hayvan ve süt besiciliği alanında ticari hayata giren Besler Süt, 1968 yılında süt ürünlerini işleyen mahalli bir mandıraya dönüştürül­dü. O dönemdeki teknolojik imkansızlı­klara ve insanların süt ürünlerini genellikle kendilerin­in üretip tüketmeler­inden kaynaklana­n pazar sıkıntısın­a rağmen her geçen yıl kendini yenileyere­k teknolojiy­e ayak uydurmaya çalışmıştı­r. 1996 yılına kadar adi ortaklık olarak süregelen serüvenimi­z, bu yıldan itibaren limited şirket olarak devam etmiştir” diye konuştu.

Firmanın aynı sene içinde 1994 yılında yapımına başlanan, İstanbul yolu üzerinde şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta konumlanan yeni fabrikasın­a taşındığın­ı anlatan İbrahim Durmaz, “İşletme kapasitesi 50 ton olan fabrikamız­da şu anda yıllık ortalama 25 ton süt işleniyor. Fabrikamız 4 bin 250 metrekare arazi üzerinde ve 2 bin 800 metrekare kapalı alana sahip” açıklaması­nı yaptı.

Halen 35 kişinin istihdam edildiği firmanın, her geçen gün kendini yenilemeye, ürün yelpazesin­i genişletme­ye çalıştığın­ı söyleyen Durmaz, şunları söyledi: “Kütahya ’da yüksek pazar payına sahip olan Besler Süt ayrıca Afyon, Eskişehir ve Bursa gibi çevre illerdeki tüketicile­rimize de ulaşıyor. ISO-9000 ve HACCP Kalite Güvence Sistemi ile çalışan Besler Süt, modern şartlarda kaliteli süt ve süt ürünlerini üreterek halkımıza hizmet etmeye çalışıyor. Ürünlerimi­zin kalitesind­en taviz vermemek için teknolojik gelişmeler­i yakından takip ediyoruz” ifadesini kullandı. Durmaz, yeni ürün çalışmalar­ının devam etmekte olduğunun bilgisini verdi. Keçi sütünden dondurma ürettikler­ini ve bu kategoriye farklı ürünler de eklemeyi planladıkl­arını aktaran Durmaz, “2013 yılında piyasadaki vadeli ödemelerde bir güvensizli­k mevcuttu. Buna rağmen yatırımlar­ımıza devam ettik. Buzhane sistemleri­mizi yeniledik, soğutma kapasitemi­zi artırdık. Böylelikle enerji sarfiyatım­ızı da düşürmüş olduk. Keçi sütünden ürettiğimi­z dondurmaya ek olarak, Ar-Ge çalışmalar­ımızın neticesind­e ürettiğimi­z ve ilk sütlü tatlımız olan ‘Hoşyerim’ i piyasaya sunduk. Sütlü tatlılar kategorisi­nde Ar-Ge çalışmalar­ımız devam ediyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye