Bölge Ekleri

TİCARET ODASI

Fahri Ermişler

- Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Balıkesir’in büyükşehir olma yolunda gelişimine katkı sağlayacak altyapının hep birlikte çalışarak oluşturula­bileceğini düşünüyoru­z. Bu kapsamda turizmin tüm yıla yayılması, eğitim, sanayi, madencilik sektörleri­nin ve Bandırma OSB’nin geliştiril­mesi gerekir.

Balıkesir’in büyükşehir olma yolunda gelişimine katkı sağlayacak altyapı, hep birlikte çalışarak oluşturula­bilir. Bu kapsamda körfez bölgesinde­ki turizmin tüm yıla yayılması; eğitimin, sanayinin, madenciliğ­in ve Bandırma OSB’nin geliştiril­mesi gerekir

Balıkesir Ticaret Odası olarak, Balıkesir’in büyükşehir olma yolunda bölgesel gelişimine katkı sağlayacak altyapının hep birlikte çalışarak oluşturula­bileceğini düşünüyoru­z. Bu çerçevede, bizim de oda olarak vizyonumuz­u, ‘daha iyi hizmet’ olarak tanımlamak çok da yanlış olmayacakt­ır.

Amacımız, değişimi sağlamak ve oda algısında köklü bir yenilik yapmaktır. Balıkesir Ticaret Odası olarak hedeflerim­izi, üyelerimiz­e daha etkin, hızlı ve kaliteli hizmet vermek temeli üzerine kurduğumuz­u söyleyebil­irim. Üyelerle etkili iletişim içinde aktif bir oda olarak, yerel ve toplumsal alanda faaliyet göstermek niyetindey­iz. Ayrıca iş dünyasında danışman bir kurum haline gelmek başlıca hedeflerim­izdendir. İlimizin ekonomik yapısını inceleyece­k olursak, tarımsal faaliyette­n imalat sanayiine çok geniş bir yelpazesi bulunmakta­dır. İlimizin başlıca geçim kaynağının tarım ve tarıma dayalı sanayi olduğu ortadadır. Ekonomik faaliyetle­r içinde tarımın payı yaklaşık yüzde 49, sanayi ve hizmetleri­n payı ise yüzde 51 civarındad­ır. Balıkesir, artık büyükşehir belediyesi olacağı için; il genelinde bölgesel gelişim planlaması­nın düzenlenme­si gerekmekte­dir. Körfez bölgesinde­ki turizmin, yaz dönemine değil tüm yıla yayılması, cazibe merkezleri­mizin artırılmas­ı, merkezde eğitim, sanayi ve madencilik sektörünün gelişimi üzerine çalışmalar­ın yapılması, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nin geliştiril­mesi ve bölgenin ağır sanayi alanında gelişmesin­in desteklenm­esi gerekmekte­dir.

İhracat pazarların­ı artırmalıy­ız

Ürün bazında baktığımız­da ise; kırmızı et, un, yem, mermer, çimento, zeytin ve zeytinyağı, bor, beyaz et ve kimya sanayii önde gelen ihracat kaynakları­mızdır. Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi’nin yayınlamış olduğu 2013 yılı rakamların­a göre; en fazla ihracat yaptığımız ülkeler, Almanya, İtalya, Irak, Suudi Arabistan, Türkmenist­an olarak yer almaktadır. Bunları artırarak ve çeşitlendi­rerek yerelde ekonomimiz­e daha da can vermeliyiz. Yeni yılda, Balıkesir iş dünyasını ileriye taşıyacak projeler ile daha yoğun bir şekilde çalışma gayreti içinde olacağız.

 ??  ??
 ??  ?? İlimizin başlıca geçim kaynağının tarım ve tarıma dayalı sanayi olduğu ortadadır. Ekonomik faaliyetle­r içinde tarımın payı yaklaşık yüzde 49, sanayi ve hizmetleri­n payı ise yüzde 51 civarındad­ır.
İlimizin başlıca geçim kaynağının tarım ve tarıma dayalı sanayi olduğu ortadadır. Ekonomik faaliyetle­r içinde tarımın payı yaklaşık yüzde 49, sanayi ve hizmetleri­n payı ise yüzde 51 civarındad­ır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye