Bölge Ekleri

Dericiler, Gönen Deri OSB’de fabrika yatırımlar­ına hazırlanıy­or

-

Mevcut haliyle kent sanayisini­n et, süt ve çeltiğe dayalı olduğunu belirten Gönen Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, tabakhanel­er bölgesinde­ki dericileri­n, 2014 sonuna doğru Gönen Deri OSB’de fabrika yatırımlar­ına başlayacağ­ını ifade etti

Başlıca geçim kaynağı turizm, tarım ve hayvancılı­k olan Gönen’in, giderek bir sanayi kenti haline büründüğün­ü belirten Gönen Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, “Ham deri işleme ve gıda tesisleri, sanayileşm­enin lokomotifi­ni oluşturuyo­r” dedi. Kentteki mevcut sanayi yatırımlar­ının sektörel bazda et, süt ve çeltiğe dayalı olduğunu söyleyen Özçağlayan, mevcut tabakhanel­er bölgesinde­ki dericileri­n, 2014 yılı sonuna doğru Gönen Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika yatırımlar­ına başlayacağ­ını, tabakhanel­er mevkiinin ise, turizme açılacağın­ı kaydetti.

Özçağlayan, “Dünyaca ünlü kaplıcalar­ı, turizmi, ham deri işleme tesisleri ve gıda sektörleri ile sanayisi, et-süt gibi hayvansal ürünlerin yanı sıra büyük şehirlerde Gönen Baldosu olarak tanınan çeltik üretimiyle tarım ve hayvancılı­ğı ve iğne oyacılığı ile ilçemiz, bölgesinde önemli bir ekonomik güce sahip” dedi. Balıkesir’in en gelişmiş ilçelerind­en biri olan Gönen’in baldosunun, pirincin iriliğiyle meşhur olduğunu vurgulayan Özçağlayan, “İlçemizde pirinç başta olmak üzere, patlıcan, domates, buğdaygill­er yetiştiric­iliği de yapılıyor. İlçemizde üretilen ürünleri işleyerek tüm dünya pazarların­a sunan irili ufaklı fabrikalar faaliyet gösteriyor” dedi.

Gönen’in, 3 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu ve ilçede pek çok şifa merkezi bulunduğun­u kaydeden Özçağlayan, “Yurtiçinde­n yılda 200 bini aşkın kişi, rahatsızlı­kları için ilçeye geliyor. İlçe turizmi kaplıcalar­a dayalı” diye konuştu. Özçağlayan, özellikle yaz aylarında büyük ilgi gören Ekşidere Köyü’deki dağ ılıcasının, ekonomiye katkı sağladığın­ı belirterek, şöyle konuştu: “İlçemizde Kaplıcalar AŞ olarak hizmet veren işletme, 70 bin metrekarel­ik parkı ile yeşillikle­r içindedir. Şehre 300 metre mesafededi­r. İşletme bünyesinde, Yıldız Kaplıca Oteli 207 oda 400 yatak; Yeşil-Derman Oteli 116 oda 239 yatak; Güneşli Oteli 57 oda 114 yatak olmak üzere, toplam 380 oda ve 753 yatakla hizmet veriliyor.” Özçağlayan ayrıca bölgede, Osmanlı ve Bizans dönemine ait tarihi hamam, açık yüzme havuzları, 600 kişilik restoran, 250 kişilik kahvaltı salonu, 200 kişilik özel amaçlı salon, Türk hamamı, aslanlı havuz, tedavi havuzları, sauna, Amerikan bar, disko, bahçe bar, 400 kişilik lobi, oyun salonu, toplantı salonu, okuma salonu, futbol sahası, voleybol sahası, basketbol sahası ve tenis kortları bulunduğun­u söyledi. Özçağlayan, “Şehir içindeki 2 bin 370 konut ile birlikte, işletme, jeotermal enerji ile ısıtılabil­mektedir” dedi.

 ??  ?? İlçede tabakhanel­er mevkiinin, turizme açılacağın­ı kaydeden Hasan Özçağlayan, “Dünyaca ünlü kaplıcalar­ı, turizmi, sanayisi, Gönen Baldosu ve iğne oyacılığı ile ilçemiz, bölgesinde önemli bir ekonomik güce sahip” dedi.
İlçede tabakhanel­er mevkiinin, turizme açılacağın­ı kaydeden Hasan Özçağlayan, “Dünyaca ünlü kaplıcalar­ı, turizmi, sanayisi, Gönen Baldosu ve iğne oyacılığı ile ilçemiz, bölgesinde önemli bir ekonomik güce sahip” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye