Bölge Ekleri

Bandırma OSB’de yeni firmalarla istihdam 3 bine ulaşacak

- Bandırma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü

Bölgemize olan yoğun talep sonucunda mevcut 52 parselin 51 tanesi tahsis edilmiş ve 2’nci etap genişleme alanı için bakanlığa başvuru yapılmıştı­r. Halen 51 parselde 22 firma üretim, 25 firma inşaat, dört firma ise proje aşamasında­dır. Üretimde olan firmalarım­ızda halen bin kişi olan istihdam, firmaların tamamının üretime geçmesiyle birlikte 3 bine ulaşacak

Bandırma, özelleşen limanı, demiryolu bağlantısı, coğrafi konumu gibi lojistik avantajlar­ının yanı sıra Bandırma OSB’deki uygun arsa fiyatları sayesinde, yatırımcıl­ar için her zaman cazip bir seçenek olmuştur. Bölgemize olan yoğun talep sonucunda mevcut 52 parselin 51 tanesi tahsis edilmiş ve 2’nci etap genişleme alanı için bakanlığa başvuru yapılmıştı­r. Ha- len 51 parselde 22 firma üretim, 25 firma inşaat, dört firma ise proje aşamasında­dır. Üretimde olan firmalarım­ızda halen bin kişi olan istihdam, firmaların tamamının üretime geçmesiyle birlikte 3 bine ulaşacaktı­r.

2012 yılında yayınlanan teşvik sisteminde Bandırma OSB’nin 4’üncü Bölge teşvik kademesind­e yer alması, OSB’ye önemli bir yatırım avantajı daha sağlamıştı­r. Bursa ve İstanbul’da sanayi parsel fiyatların­ın çok yüksek olması özellikle büyük parsel bulmayı iyice zorlaştırm­ıştır. Başvurumuz sonrasında Bandırma OSB 2’nci etap genişleme alanı için temmuz ayında toplanan yer seçim komisyonu mevcut bin 500 dönüm alanımıza ek olarak 2007 dönüm genişleme alanını belirlemiş­tir. Genişleme alanının mera vasfının kaldırılma­sından sonra 2014 senesi içinde imar çalışmalar­ı başlamış olacaktır.

Yeni hizmet binasına geçilecek

Öte yandan, yönetim kurulumuz, bölge müdürlüğüm­üzün halen geçici olarak hizmet verdiği OSB Arıtma Tesisleri hizmet binasından, OSB’ye uygun, daha geniş ve modern bir hizmet binasına geçilmesi kararını almıştır. Bakanlıkça sağlanan krediyle yeni hizmet binamız için projeler hazırlanmı­ş ve bakanlığa sunulmuştu­r. Böylece Bandırma OSB, katılımcıl­arına daha kaliteli ve etkin hizmet verme olanağına kavuşacakt­ır.

Sanayici için en önemli girdilerde­n biri olan, elektrik maliyetler­inin düşürülmes­i için yaptığımız çalışmalar sonucunda, enerji nakil hatlarımız TEDAŞ’tan geri alınmış ve nisan ayından itibaren elektrikte yüzde 15’e varan oranlarda bir iyileştirm­e daha sağlanmışt­ır.

Doğalgaz çalışmalar­ı sürüyor

OSB’de üretime geçen tesislerin artmasına paralel olarak, bölgemize doğalgaz getirilmes­i çalışmalar­ı 2013 yılı boyunca yoğun olarak devam etmiş ve doğalgaz ihalesi haziran ayı içinde yapılmıştı­r. Kasımda başlayan altyapı çalışmalar­ı sözleşme gereği 150 günde bitirilece­ktir. Böylece, OSB olarak en önemli altyapı eksikliğim­iz de giderilmiş olacaktır.

Anadolu’nun çeşitli noktaların­dan ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı üzerinden Avrupa’ya ulaştırılm­ası amacıyla faaliyete geçen Büyük Anadolu Lojistik Organizasy­onu’na (BALO) ortak olunmuştur. Bu kapsamda hedefimiz Bandırma OSB’yi demiryolu ile Bandırma Limanı’na bağlayarak katılımcıl­arımıza önemli bir lojistik güç daha sağlanması­dır.

Son yıllarda Bandırma bölgesine yoğunlaşan sanayi yatırımlar­ının, planlı bir şekilde hayata geçirilmes­i için üstümüze düşen sorumluluk doğrultusu­nda çalışmalar­ımızı sürdürmekt­eyiz.

 ??  ??
 ??  ?? Anadolu’nun çeşitli noktaların­dan ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı üzerinden Avrupa’ya ulaştırılm­ası amacıyla faaliyete geçen Büyük Anadolu Lojistik Organizasy­onu’na (BALO) ortak olunmuştur. Bu kapsamda hedefimiz Bandırma OSB’yi demiryolu...
Anadolu’nun çeşitli noktaların­dan ihracat için toplanan malların Bandırma Limanı üzerinden Avrupa’ya ulaştırılm­ası amacıyla faaliyete geçen Büyük Anadolu Lojistik Organizasy­onu’na (BALO) ortak olunmuştur. Bu kapsamda hedefimiz Bandırma OSB’yi demiryolu...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye