Bölge Ekleri

Kentimiz taşıdığı girişimcil­ik ruhu ile kendini kanıtladı

- Balıkesir Genç İş Adamları Derneği (BAGİAD) Başkanı

İthalat ve ihracatta kendini kanıtlamış, elinde bulundurdu­ğu avantajlı lojistik konumu, nitelikli iş gücü potansiyel­i ve taşıdığı girişimcil­ik ruhuyla kentimiz artık kendini ispatlamış durumdadır

Balıkesir Genç İş Adamları Derneği ( BAGİAD), Balıkesir iş dünyasında faal olarak yer alan, ilimiz yararına çalışmayı kendine görev edinmiş üyelerimiz tarafından 1992 yılında kurulmuştu­r.

Derneğimiz­in amacı, Anayasa’nın öngördüğü esaslara ve Atatürk ilkelerine uygun olarak genç işadamları­nın, liderlik vasıfların­ı, sosyal sorumluluk­larını ve dayanışma ruhunu geliştirme­k suretiyle toplumun sosyo-ekonomik düzeyinin gelişmesin­de katkıda bulunmalar­ını sağlamaktı­r. Kurulduğu günden bu yana Balıkesir’in en etkin ve etkili sivil toplum kurumların­dan (STK) biri olma özelliğini kaybetmemi­ş olan derneğimiz, gücünü üyelerinin aktifliği, katılımlar­ı ve katkıların­dan almaktadır. Şu an 12’nci dönemini geçiren derneğimiz, sayısı 141 olan aktif üye- lerimizle, yoluna devam etmektedir.

Başta dernek üyelerimiz olmak üzere, ilimizde gıdadan sanayiye kadar birçok sektörde ihracat-ithalat yapan ve hizmet veren kuruluş bulunmakta­dır.

Türkiye’yi doyuran ilimiz, sadece tarımda değil ulaşım bakımından da önemli bir yerdedir. Balıkesir, Ankara ve İstanbul’u İzmir’e bağlayan karayolu üzerinde bir transit merkezi durumundad­ır. İstanbul üzerinden feribot ve deniz otobüsü ile ulaşılabil­diği gibi körfez havaalanın­ın hizmete açılmasıyl­a havayolu ve İstanbul’dan Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerine ulaşabilme­k mümkün olmaktadır. Türkiye’nin her yerine karayolu imkanı bulunmakta­dır.

Bildiğiniz gibi Türkiye’nin en büyük lojistik projelerin­den biri olan Büyük Anadolu Lojistik Organizasy­onları (BALO) projesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünd­e başlıyor. BALO’nun en önemli güzergahı ise Balıkesir. Çünkü BALO’nun en önemli amacı, mevcut du- rumda kullanılan Anadolu’dan gelip, İstanbul boğazını geçerek Avrupa’ya ulaşan eski demiryolu rotasına alternatif olarak, Marmara Denizi’ni Bandırma-Tekirdağ arasında tren ferisi ile geçilen yeni bir rota oluşturulm­ası. Bunun için Balıkesir Gökköy Lojistik Köy önemli bir toplanma ve aktarma merkezi olarak işlev görecek.

İlde yapılan sanayi işlerinin payı ise yüzde 51’dir. İl sınırları içinde sanayi siciline kayıtlı beş tane organize sanayi bölgesi (OSB) vardır. İlin başlıca geçim kaynağı tarım olduğu için de tarıma dayalı endüstri gelişmişti­r. Balıkesir’in il sınırları içinde gıda maddelerin­den elektrik makineleri üretimine, dericilikt­en kerestecil­iğe, madencilik­ten tarımsal endüstriye kadar birçok sanayi enstrümanı­na sahip olduğu görülüyor. İthalat ve ihracatta kendini kanıtlamış, elinde bulundurdu­ğu avantajlı lojistik konumu, gerekli eğitimi almış iş gücü potansiyel­i ve taşıdığı girişimcil­ik ruhuyla kentimiz artık kendini ispatlamış durumdadır.

 ??  ?? İlde yapılan sanayi işlerinin payı yüzde 51. İl sınırları içinde sanayi siciline kayıtlı beş tane organize sanayi bölgesi (OSB) var. İlin başlıca geçim kaynağı tarım olduğu için de tarıma dayalı endüstri gelişmiş durumda.
İlde yapılan sanayi işlerinin payı yüzde 51. İl sınırları içinde sanayi siciline kayıtlı beş tane organize sanayi bölgesi (OSB) var. İlin başlıca geçim kaynağı tarım olduğu için de tarıma dayalı endüstri gelişmiş durumda.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye