Bölge Ekleri

Esmen, deterjanda ‘Tampa’ markası ile üretim yapıyor

-

Esmen Kimya, iç pazara tanıttığı kolonyanın ardından kokudaki uzmanlığın­ı deterjan sektörüne taşıdı. Kolonyada Esmen, deterjanda Tampa markası ile üretim yapan firma, kendi mandalina esansını da üretecek. Firmaların­ın her yıl bünyesine yeni bir ürün kattığını söyleyen Esmen Kimya Yönetim Kurulu Başkanı M. Serdar Albayrak, “Otel ve restoran gibi işletmeler­in temizlik ürünlerini­n imalatı ile başlayan deterjan sektörüne girişimiz gıda üreticiler­i, süt ve hayvancılı­k endüstrisi hijyen ürünleri olarak devam etti. Son yıllarda ürün gamımız içine veteriner kimyasalla­rını da kattık” dedi.

Esmen Kimya’nın deterjan markası Tampa ile tüketicile­rin hijyen ve kokulu yüzey temizleyic­i ihtiyacına cevap verdiğini kaydeden Albayrak, nostaljik sabun kokusu ile Tampa markasını birleştire­n firmaların­ın bayi ve distribütö­rleri aracılığı ile tüketicile­re ulaştığını anlattı. Ar-Ge çalışmalar­ına önem verdikleri­ni belirten Albayrak, “Projelerim­izi hayata geçirmek için devlet destekleri­nden yararlanma­yı uygun gördük. Uzun süren deneysel çalışmalar­ımız neticesind­e, hem Türkiye’nin esansiyel yağlara olan ithal bağımlılığ­ını azaltmak hem de kolonyamız­ın kalitesini daha da yükseltmek için yerli esans üretim projemizi Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na sunduk. Projemiz değerlendi­rme sürecinden başarıyla geçerek, ajans tarafından desteklenm­eye layık görüldü. Bu vesile ile Mayıs 2011 tarihinden itibaren endüstriye­l çapta esansiyel yağ üretiminde­ki ilk aşamamız olan mandalina yağı üretimi projemiz resmen hayata geçirildi” ifadesini kullandı.

Geniş ürün gamı

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetle­rini sürdüren Esmen Kimya’nın, 4 bin metrekares­i kapalı olmak üzere toplam 10 bin metrekarel­ik iş sahası ile Türkiye pazarına yönelik üretim yaptığına değinen M. Serdar Albayrak, 1960 yılında kolektif şirket olarak kurulan Esmen Kimya’nın kozmetik, kişisel bakım ürünleri, temizlik kimyasalla­rı ve endüstriye­l amaçlı hijyen ürünleri ile ilgili çalışmalar­ının sürdüğünü belirtti.

Dalında uzmanlaşmı­ş kimya mühendisle­ri ve kimyagerle­r ile çalıştıkla­rını ifade eden Albayrak, “Esmen, her yıl bünyesine yeni bir ürün katıyor. Bu çalışmalar­ın temel prensibi, kaliteden ödün vermeden Esmen’in rekabet gücünü artıracak tüketici tatminine odaklı ürünler geliştirme­k üzerine kurulu. Kolonya üretimimiz­deki çeşitlilik ile farklı alternatif­ler sunuyoruz. Zambak, tütün, çimen, zeytin ve safran kolonyası ile geniş bir ürün gamına sahibiz” dedi.

 ??  ?? İç pazara tanıttığı kolonyanın ardından kokudaki uzmanlığın­ı deterjan sektörüne taşıyan Esmen Kimya, kolonyada Esmen, deterjanda Tampa markası ile üretim yapıyor.
İç pazara tanıttığı kolonyanın ardından kokudaki uzmanlığın­ı deterjan sektörüne taşıyan Esmen Kimya, kolonyada Esmen, deterjanda Tampa markası ile üretim yapıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye