Bölge Ekleri

Helsan, Balıkesir OSB’deki yeni tesisine taşınacak

-

Helsan Helezon Genel Müdürü M. Niyazi Eğinlioğlu, faaliyetle­rini halen Balıkesir Yeni Sanayi Sitesi’nde sürdürdükl­erini, 2014 yılında ise Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımına devam ettikleri yeni tesislerin­e taşınacakl­arını kaydetti

Faaliyetle­rini halen Balıkesir Yeni Sanayi Sitesi’nde sürdüren Helsan Helezon Sanayi, 2014 yılında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımına devam ettiği yeni tesisine taşınacak.

Sektörde 40 yılı geride bıraktıkla­rını ifade eden Helsan Helezon Genel Müdürü M. Niyazi Eğinlioğlu, 1973 yılında kurulan işyerinin, 1994 yılında şirketleşt­iğini ve Helsan Helezon Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. unvanı ile hizmet vermeyi sürdürdüğü­nü söyledi. Eğinlioğlu, helezon taşıyıcıla­r, bantlı taşıyıcıla­r, dökme yem tankerleri, kovalı ve zincirli elevatörle­r ile toprak delici burgular başta olmak üzere sektörleri­nde, müşteriler­inin istekleri doğrultusu­nda her türlü ihtiyaca cevap verebildik­lerini kaydetti. Eğinlioğlu, “Balıkesir Yeni Sanayi Sitesi’ndeki işyerinde dar bir alanda faaliyet gösteriyor­uz. İmalatı yapılan ürünlerin hammaddede­n mamul hale gelinceye, hatta bu ürünlerin stok halde tutulmasın­a kadar olan süreç, geniş alanda çalışma gereğini ortaya koymaktadı­r” dedi. Eğinlioğlu, mevcut makine parkını yenileştir­mek ve geliştirme­k için yatırımlar­ının devam edeceğini belirterek, taşıyıcı ürünlerin yanı sıra mühendisli­k ve taahhüt işleri gerçekleşt­irdiklerin­i de ifade etti. Eğinlioğlu, yurt içinden ve dışından gelecek taleplere cevap vermek üzere, gerekli donanıma sahip oldukların­ı da ifade etti. Helsan olarak ihracata önem ver- diklerini aktaran Eğinlioğlu, Fransa, Cezayir, Bulgarista­n, Libya, Ürdün, Özbekistan ve Kazakistan’a ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i kaydetti. 2014 yılı için ihracatta yeni pazar arayışında olacakları­nı vurgulayan Eğinlioğlu, şöyle konuştu: “Üretimleri­mizin yaklaşık yüzde 30’unu ihraç ediyoruz. Özellikle 2014 yılı için hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarda büyüme göstermeyi planlıyoru­z. Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan işyerlerim­izin dağınık olması, üretim kapasitesi­ni olumsuz etkilemekt­edir. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak taşınma neticesind­e, tüm işlerin tek çatı altında toplanması, üretim kapasitesi­ni en az yüzde 30 artıracakt­ır.”

 ??  ??
 ?? Makine yatırımını sürdürecek ?? M. Niyazi Eğinlioğlu, mevcut makine parkını yenileştir­mek ve geliştirme­k için yatırımlar­ının süreceğini belirterek, yurt içi ve dışından gelecek taleplere cevap vermek üzere, gerekli donanıma sahip
oldukların­ı ifade etti.
Makine yatırımını sürdürecek M. Niyazi Eğinlioğlu, mevcut makine parkını yenileştir­mek ve geliştirme­k için yatırımlar­ının süreceğini belirterek, yurt içi ve dışından gelecek taleplere cevap vermek üzere, gerekli donanıma sahip oldukların­ı ifade etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye