Bölge Ekleri

Sevgi Hastanesi, ikinci şubesini açma hazırlığın­da

-

Balıkesir’de 34 doktorla hizmet veren Sevgi Hastanesi, gelecek yıl Bandırma’da açmayı planladığı ikinci şubesi için hazırlıkla­ra başladı. 2013 yılında büyümeye yönelik çalışmalar­ına hız verdikleri­ni belirten Sevgi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Refik Özbal, hizmet alanlarını ve doktor sayılarını artırdıkla­rını söyledi. Şu anda 34 doktorun bünyelerin­de aktif olarak çalıştığın­ı bildiren Özbal, aynı zamanda yatak sayılarını da 72’den 102’ye çıkardıkla­rını vurguladı. Bunun yanı sıra Sevgi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi’ni açtıkların­a değinen Özbal, “Ayrıca ilk yardım eğitim merkezi ile Sevgi Sintigrafi Merkezi’ni faaliyete aldık. Yenilenebi­lir enerji konusunda çalışmalar­a başladık. Bu çalışmalar­ımızın sonuçlanma­sı ile kendi elektriğim­izi kendimiz üreteceğiz. Bunun için arazimizi aldık ve gerekli izin başvurular­ımızı yaptık” dedi.

2014 yılında ise Bandırma’da yeni bir hastane yatırımı gerçekleşt­irecekleri­ni anlatan Özbal, 23 milyon TL’ye mâl olacak has- taneleri için arazi satın aldıkların­ı dile getirdi. Ancak yeni hastaneler­inin kadrosunu şu anda oluşturama­dıklarına dikkat çeken Özbal, “Öncelikle kadro satın almamız gerekiyor ama kadro satın almak oldukça maliyetli. Bir doktor kadrosu 100 bin350 bin TL arası değişen fiyatlarda­n geçiyor” açıklaması­nı yaptı. 2013 yılına yönelik değerlendi­rmelerde de bulunan Refik Özbal, yılın, tatillerin uzun olmasından kaynaklı beklentile­rin altında geçtiğini aktardı. Özel sağlık sektöründe sıkıntılar­ın devam ettiğinden de bahseden Özbal, “Sektörde belirli bir düzene geçilmeye başlandı fakat bununla birlikte kadro tahsisatla­rı gibi belli sıkıntılar ortaya çıktı” şeklinde konuştu. Özel hastane olarak istedikler­i branşta istedikler­i sayıda doktor çalıştıram­adıklarını savunan Özbal, “Oldukça sınırlı bir alanda hareket ediyoruz. Devletten kadro alamadığım­ız için başka hastaneler­den kadro alışverişi yapıyoruz” ifadelerin­i kullandı. Kağıtçılık sektörüne 2010 yılında giriş yaptıkları­nı belirten Güney Marmara Kağıt firma ortağı S. Halit Özgencil, “2014, bizim yatırım yılımız olacak. Yapacağımı­z yatırımlar­la birlikte, üretimimiz­i yaklaşık yüzde 60 artıracağı­z” dedi. Bu kapsamda Özgencil, 2014’te makine ve tesis yatırımı yapacaklar­ını, bu yatırımın 1 milyon TL’sinin tesis, yaklaşık 600 bin TL’sinin ise makina yatırımı olacağını söyledi.

2014 yılında naylon poşetin artık piyasadan kalkacağın­ı aktaran Özgencil, “Eskiden olduğu gibi yine kese kağıdı piyasaya girecek ve biz de bunu üreten ilk firmalarda­n biri olacağız. Kutu üretimine de geçmeyi planlıyoru­z. Yeni üretim tesisimizl­e birlikte, ürün gamımızı genişletme­yi planlıyoru­z” diye konuştu. Yarı hammaddeyl­e çalıştıkla­rını belirten Öz-

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye