Bölge Ekleri

Ferçelik ihracata odaklandı

-

Bisiklet ve motorsikle­t için şase imalatı yapan Ferçelik, yeni dönemde ihracata odaklanaca­k. Ferçelik Bisiklet firma sahibi Ferudun Çelik, “Yaklaşık üç ay önce katıldığım­ız İtalya’daki fuarda çok olumlu tepkiler aldık. Bizim için üretim yapın diyen beş firmayla görüşmeler­imiz devam ediyor. Bu görüşmeler­den olumlu sonuç almamız halinde ihraca başlayacağ­ız” dedi. Son iki yıldır durağan seyreden sektörleri­nde motorsikle­t şasesinde yaşanan hareketlil­iği önemli bulan Çelik, “Son altı aydır işlerimiz bu yönde ilerliyor. Bundan iki yıl önce Avrupa’da Çin ile rekabet edemezken onlarda artan maliyetler sayesinde Avrupa pazarına da girmeye başladık. Bunun sonucu olarak İtalya’daki fuarda beş yeni bağlantı bulduk” diye konuştu.

İhracat noktasında bugüne kadar sadece Hollanda’ya özel imalatlar yaptıkları­nı bil- diren Çelik, artık seri imalatlar yapacak iş ortaklıkla­rına ihtiyaç duydukları­nı bildirdi.

Yatırımlar­ından da söz eden Çelik, “Son dönemde yaptığımız yatırımlar­la birlikte işimizi kolaylaştı­racak ve kaliteyi arttıracak makina yatırımlar­ına yöneliyoru­z. CNC kontrollü makina ve lazerle kesim makinaları­yla ilgili yatırımlar­ımız bulunuyor. TSE, TSEK, ISO 9001 kalite belgelerin­e sahibiz. Şirket prensibi olarak kaliteye oldukça önem veriyoruz. Üretimleri­mizde ürünlerin tamamında kırılma, patlama ve çekme testlerini yapıyoruz. Dayanıklıl­ığına bakıyoruz. Çıkan bütün ürünlerimi­zde boyasından tutun da eğilmesine kadar bütün testleri uyguluyoru­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye