Bölge Ekleri

Yaklaşık 3 yılda 400 milyon liralık yatırım yaptık

- TAHİR NURSAÇAN Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı

Kayseri OSB olarak hizmet altyapısı bakımından Türkiye’nin önde gelen OSB’leri arasında bulunuyoru­z. İstihdam seferberli­ğinde ilk on il arasına girdik. Çevreci olan OSB’mizin doluluk oranı yüzde 98’e ulaştı. Kayseri OSB olarak, Türkiye’nin en büyük güneş enerji santralini de hayata geçirdik. Toplam maliyeti 193 milyon li- rayı geçen proje, 930 bin metrekarel­ik bir alanda kurulu ve yeni yatırımlar­la 55 MWp kapasiteye sahip olacak. Sanayide kullanılan elektriğin yüzde 70’ini karşılayan santralimi­z, ayrıca 60 bin konutu aydınlatac­ak büyüklükte ve yaklaşık 10 milyon dolar ülke ekonomisin­e katkı sağlıyor. Bu yatırım Kayseri OSB’yi uzun yıllar yatırımlar­ına destek olacak imkana da kavuşturdu.

Dubai’de gerçekleşt­irdiğimiz Türk Ticaret Merkezi çalışmamız sonuçlanma­k üzere. İkinci Türk Ticaret Merkezi çalışmamız ise Bosna Hersek’te devam ediyor. OSB’mizdeki teknik kolejimiz, Türkiye’deki ilk 10 meslek ve teknik lise arasında yer alıyor. 400 civarı öğrencimiz var. Geçen yıl mezunlarım­ızın 23’ü üniversite kazandı ve 100’den fazla öğrencimiz­i fabrikalar­da işe yerleştird­ik. Ayrıca Kayseri Üniversite­si ile de bir işbirliği protokolü imzaladık. Şehrimizde­ki tüm üniversite­ler ile ortak hareket etmek istiyoruz. Üniversite sanayi işbirliğin­i önemsiyoru­z ve bir meslek yüksek okulu açmak için yer tahsisi ve proje çalışmalar­ına başlıyoruz.

OSB Müdürlüğüm­üz içinde bulunan Endüstriye­l Tasarım Merkezi, üç yılda 600’den fazla tasarıma imza attı. Bu merkez şu anda bakanlık nezdinde kabul gören ilk tasarım merkezi. Uluslarara­sı Fuar Merkezi’mizin toplam yatırım maliyeti 100 milyon lirayı buluyor. Fuar alanını kendi imkanlarım­ız dahilinde planladık ve bir hol için yatırım startı verdik. Şimdi ise alacağımız 11,5 milyon TL’lik hibe ile ikinci holün de yapımına başlayacağ­ız. Amacımız Kayseri’de mobilya sektörü başta olmak üzere farklı sektörlerd­e yılda dokuz fuar düzenlemek. Ayrıca Dış Ticaret İstihbarat Merkezi’miz ile bu alanda Türkiye’deki OSB’ler arasında ikinci sıradayız. Merkezimiz­de aktif olarak çalışmaya başladığım­ız son bir yıllık süreçte 1 milyonun üstünde bilgiyi sanayicile­rimizle paylaştık.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye