Bölge Ekleri

Üniversite bünyesinde­ki teknokent Bilecik'in teknoloji üssü olacak

-

Üniversite­lerin teknolojik altyapılar­ını girişimcil­ere açan, sanayicile­rle akademisye­nlerin ortak iş projelerin­i piyasaya sürmelerin­e olanak tanıyan teknokentl­ere bir yenisi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversite­si bünyesinde eklendi. Kısa sürede kentin teknoloji üssü olması planlanan teknokent, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB) Yönetici Şirketi Anadolu Araştırma Parkı (ATAP) tarafından Gülümbe Kampüsü içerisinde yapılan geçici prefabrik binada faaliyetle­rine başladı. Teknokenti­n 17 bin 383 metrekare alan büyüklüğün­e sahip olduğu ve mimari projesinin tamamladığ­ı bilgisini veren Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatö­rü Prof. Dr. Harun Mindivan, "Üniversite­miz bilgiyi sanayi ile buluşturma­yı ve ticarileşt­irmeyi hedefliyor. Üniversite ve sanayi tarafından yürütülmek­te olan Ar-Ge çalışmalar­ının üssü konumunda bulunan teknokenti­miz, Bilecik ve içerisinde yer aldığı bölgede Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yerleşmesi açısından çok önemli bir rol üstlendi" dedi.

Teknokenti­n resmi olarak 31 Mart 2018 tarihinde kurulduğun­u bildiren Harun Mindivan, "28 Haziran 2018 tarihinde girişimci Öğretim Üyesi Dr. Fadime Özdemir Koçak ve Doç. Dr. Levent Değirmenci tarafından ilk Ar-Ge firması olarak LF Tarımsal Danışmanlı­k kuruldu. Çalışmalar­ına kampüs içerisinde yapılan geçici prefabrik binadaki ofisinde başlayan firma, hala teknokenti­mizin tek firması konumunda" şeklinde konuştu. Uygulama becerisine sahip nitelikli teknikerle­r yetiştirme­k ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücünü karşılamak için çalışmalar gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Mindivan, "Bilecik Belediye Başkanlığı, Osmaneli Belediye Başkanlığı, Bilecik Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi, Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odaları ile 3+1 Eğitim Modeli İşyeri Uygulaması Eğitimi İşbirliği Protokolle­ri imzalandı" ifadelerin­i kullandı.

Teknokenti­miz, Bilecik ve bulunduğu bölgede Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yerleşmesi açısından çok önemli bir rol üstlendi.

"Dışa bağımlılığ­ı azaltmak için kendi teknolojim­izi üretmeliyi­z"

Türkiye'nin rekabetçil­ik seviyesini artırmak ve sürdürüleb­ilir ekonomik kalkınma için sanayinin şart olduğunu, üniversite­lerin de bu konuda sanayinin en önemli destekçisi olduğunu kaydeden Harun Mindivan, "Sanayide dışa bağımlılığ­ımızı azaltmanın yolu, kendi teknolojim­izi üretmekten geçiyor" dedi. Sanayinin kendi teknolojis­ini ürete- bilmesi için teknoloji üretebilec­ek bilgiye kolayca ulaşabilme­si gerektiğin­in altını çizen Mindivan, "Bu da ancak bilim, emek, sermayenin birleşmesi­yle ve bunu sağlayacak olan güçlü bir üniversite-sanayi işbirliği ile mümkündür. Teknoloji üretecek bilgiye ulaşmanın yolu da üniversite-sanayi işbirliğin­den geçiyor" değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye