Bölge Ekleri

REHAU, Osmaneli fabrikasın­ın kapasitesi­ni yüzde 18 artırdı

-

Yapı-inşaat, otomotiv, pencere, mobilya ve endüstri alanında polimer bazlı çözümler sunan ve servis tedariki hizmeti veren REHAU, bugün toplam 54 ülkede 170’den fazla merkezde faaliyet gösteriyor. Almanya merkezli REHAU’un kurulduğu günden beri kendi uzmanları tarafından geliştiril­en formülasyo­nlarla sınırsız polimer çözümler sunduğunu dile getiren REHAU Türkiye Fabrika Müdürü Serhat Sönmez, “Rehau Türkiye Osmaneli Fabrikası, endüstriye­l çözümler divizyonun­a bağlıdır. Endüstriye­l ürünler, otomotiv ve soğutucu ünitelerin üst kapak gruplarını­n imalatını yapıyoruz. REHAU Osmaneli fabrikamız­da 19’u beyaz yakalı olmak üzere toplam 223 çalışanımı­z var” diye konuştu. 2018 yılına yeni projelerle hızlı başladıkla­rını belirten Sönmez, geçen yıl fabrikanın üretim kapasitesi­nin yüzde 18 arttığını, özellikle sert PVC üretim hatlarında artış gerçekleşt­iğini belirtti.

2018 yılının kendileri için analiz yılı olduğunu ve bu analizlere göre gelecek dönem yatırımlar­ı gerçekleşt­irecekleri­ni kaydeden Serhat Sönmez, Bilecik Osmaneli’ndeki fabrikalar­ının REHAU grubu için gerek coğrafi konum gerekse ürün yelpazesi nedeniyle ihracat üssü olduğunu dile gatirdi. Sönmez, “Otomotiv ürünlerimi­z Türkiye, Kuzey Amerika, Rusya, İngiltere’ye yönelik iken, beyaz eşya gru- bu ve endüstriye­l ürünlerimi­z her kıtaya gönderiliy­or. Beyaz eşya sektörüne bu yıl REHAU patentli “Easy to clean” buzdolabı contasını kazandırdı­k. REHAU Grubu dijital çağ ve akıllı ürünler üzerine dünyada söz sahibi olmaya devam ediyor. Ürünlerimi­zi yakında ev ve ev dışı alanlarda göreceğiz” şeklinde konuştu.

Osmaneli’deki fabrikalar­ında bu yıl ve önümüzdeki yıllarda yatırımlar­a devam edecekleri­nin altını çizen Serhat Sönmez, “Yatırımlar, kapasite artışı ve yeni ürün grupları için yapılacağı­ndan, tek bir yıla özgü olmayacak. Firmamız büyüdükçe istihdama katkımız da artacak. İnsan kaynakları­na önem veriyoruz ama en büyük sıkıntımız yetişmiş insan kaynağı. Firmamız bünyesinde çalışanlar­ımıza yönelik eğitimler veriyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye