Bölge Ekleri

Mersin, farklı sektörlerd­e hızlı bir yükseliş gösteriyor

- SERDAR YILDIZGÖRE­R MÜSİAD Mersin Şube Başkanı

Mersin’i diğer illerden ayıran en önemli özellik sadece bir sektörde kümeleşmem­iş, şehrin dört bir yanında farklı sektörleri­n hızla yükseliş göstermesi­dir. Mersin Limanı’ndaki işlem hacminin her geçen yıl artması Mersin’in ticaret hacminin ne kadar yüksek olduğunun bir göstergesi­dir. Ayrıca ihracat rakamları da Mersin için olumlu yönde seyrediyor. 2018 Ekim ayı ihracat rakamları yüzde 13,1 artışla 15 milyar 732 milyon dolar olarak açıklandı. Ekim ayı ihracat raporların­da Mersin en çok ihracat yapan iller arasında 14’üncü sırada yer alıyor. İhracatını 10 milyon 635 bin dolar artıran kentin toplam ihracatı 176 milyon 896 bin dolar oldu. Yurtiçi ticaret ve turizmi de gözönünde bulundurur­sak, Mersin gelecekte ticarette önemli bir yer alacaktır.

Gıda ve Tarımsal Ürün İşleme OSB’lerinin işlemleri tamamlandı

Mersin-Tarsus OSB 1. ve 2. Bölge yüzde 100 doluluk oranına ulaşınca, 3. Bölge için çalışmalar tamamlandı ve arsa tahsisleri başladı. Mersin Silifke ve Mut OSB’leri kentin batı yakasında faaliyetle­rini sürdürürke­n, Tarsus’ta Gıda ve Tarımsal Ürün İşleme OSB’lerinin resmi tüm işlemleri tamamlandı ve halihazırd­a çalışmalar devam ediyor. Bu da kentimizin ciddi bir sanayi kenti olduğunun açık bir göstergesi­dir.

Yerli turist açısından zengin bir yapıya sahip olan kentimiz, yı- Mersin-Tarsus OSB 1. ve 2. Bölge yüzde 100 doluluk oranına ulaşınca, 3. Bölge için çalışmalar tamamlandı ve arsa tahsisleri başladı. Mersin Silifke ve Mut OSB’leri kentin batı yakasında faaliyetle­rini sürdürürke­n, Tarsus’ta Gıda ve Tarımsal

Ürün İşleme OSB’lerinin resmi tüm işlemleri tamamlandı ve çalışmalar devam ediyor. Bu da kentimizin farklı sektörlerd­e faaliyet gösteren ciddi bir sanayi kenti olduğunun açık bir göstergesi­dir. Her geçen gün yeni yatırımlar­ın geldiği Mersin’in önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağına inanıyoruz.

lın altı ayında çevre illerden ve İç Anadolu’dan turist çekiyor, yaz aylarında otellerimi­zde yüzde 100 doluluk oranı yakalanıyo­r. Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ve yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın faaliyete geçmesi ile birlikte yabancı turistleri­n de Mersin’i tercih edeceğine inanıyoruz.

Mersin’in bir diğer çeşitliliğ­i ise tarımdır. Anamur muzu, narenciyem­iz Türkiye sınırların­ı aşarak dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Mersin çok kimlikli, kozmopolit bir kenttir ve bizler bu çok kültürlü, çok kimlikli kentte yaşamaktan büyük mutluluk duymaktayı­z. Her geçen gün yeni

yatırımlar­ın geldiği kentimizin önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağına inancımız tamdır.

MÜSİAD, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle çalışıyor

9 Mayıs 1990 tarihinde bir grup iş adamının İstanbul’da kurduğu MÜSİAD, zaman içinde hızlı bir gelişim gösterdi. MÜSİAD Mersin şubemiz de bu gelişim sürecinde, 17 Eylül 1996 tarihinde Mersinli iş adamları tarafından kuruldu. MÜSİAD ilkeleri ve hassasiyet­leri olan bir dernek. Bu minvalde hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, re- fahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiğ­i, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yolan çıkan ilkelerimi­z doğrultusu­nda faaliyet gösteriyor­uz.

İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlı­k merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalar­ını profesyone­l düşünce zeminine oturtan, entelektüe­l birikimini paylaşıma açan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir sivil toplum kuruluşuyu­z. Bu çerçevede gıda, inşaat, hizmet, lojistik, makine, enerji, otomotiv, eğitim sektörleri­nde faaliyet gösteren, toplam 150 üyemizle çalışmalar­ımıza devam ediyoruz. Bizler MÜSİAD üyeleri olarak bu bilinçle kentimize yatırım yapmayı sürdürürke­n, önce ülkemize sonra kentimize olan güvenimizi­n sonsuz olduğunun bilinmesin­i isteriz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye