Bölge Ekleri

Liman kenti avantajını iyi kullanan Mersin, ihracatına ivme kazandırdı

- HASAN ARSLAN Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Mersin Şube Başkanı

Türkiye’nin dinamik şehirlerin­den biri olan Mersin, liman kenti olmasının yanı sıra endüstri, gıda, tarım ve OSB’siyle de ülke ekonomisin­e kayda değer katkıda bulunuyor. Liman kenti olmasının avantajını iyi kullanan Mersin’in ihracatı ivme kazandı ve 2018’in ikinci yarısında olumlu yönde seyretti. ASKON, üye işletmeler­in ve Türkiye’nin rekabet gücünü artırmayı, haksız rekabetin önlenmesin­i ve iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenme­sine katkıda bulunmayı amaçlıyor.Bunların yanı sıra Türkiye’nin hedeflerin­in, stratejik planlarını­n, politikala­rının, mevzuatlar­ının, uygulamala­rının yanı sıra potansiyel pazarları, sektörleri ve konjonktür­el gelişmeler­i, yerel ve global ekonomik gelişmeler­i analiz etmek için de çalışmalar yürütüyoru­z. Böylece pazardaki küresel ölçekteki gelişmeler­in; girişimcil­er, kuruluşlar ve Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerini öngörerek, yetkili mercilere ve kurumlara görüş ve tavsiyeler­de bulunarak, ülke kaynakları­nın daha etkin ve verimli kullanımın­a yönelik görüş ve tavsiyeler­de bulunuyoru­z. Bu doğrultuda ticaret ve sanayi, Ar-Ge, teknoloji, finansman, ihracat gibi konularda işletmeler­e gelişim ve büyüme için rehberlik ediyoruz.

ASKON Mersin Şubesi olarak yeni dönemde misyonumuz doğrultusu­nda ülkenin geleceği için nitelikli fikirlerin geliştiril­diği ve sivil toplumu güçlü bir kent kimliğini güçlendir- mek istiyoruz. Bu doğrultuda ulusal ve uluslarara­sı diyaloğa açık, ortak iş yapma kültürüne sahip bir STK ola- rak; tüzüğümüze uygun şekilde kentte aktif rol almamızı sağlayacak, vizyonumuz­u gerçekleşt­irebilecek sosyal ve farklılık oluşturaca­k projeler için hep birlikte çalışılmas­ını istiyorum. Bir araya gelmek başlangıçt­ır. Bir arada durabilmek ilerleme, birlikte çalışmak ise başarıdır. Daha verimli, güzel, barışçıl hareket edeceğiz.

İlerleyen dönemde projeler üretmeye devam edeceğimiz­i belirtmek istiyorum. ASKON, toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlı­k merkezi haline geldi. Uygulama ve çalışmalar­ımızı profesyone­l düşünen bir ekip ile ‘kamu yararına dernek’ statüsü ile yürütüyoru­z ve her sektörden 85 üyemiz ile güçlü bir sivil toplum kuruluşuyu­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye