Bölge Ekleri

Çalışan kadınların sorunların­ın çözümü için ‘İş Dünyasında Kadın’ merkezi kurulacak

- AYFERİ TUĞCU Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) , 2006 yılında, kadının iş dünyası ve sosyal yaşamdaki yeri ile ilgili kaygılar taşıyan bir grup kadın tarafından kuruldu. Derneğimiz, çağdaş, yenilikçi, özgüveni yüksek, iş dünyasında etkin kadın gönüllüsü ile hareket eden bir sivil toplum kurulu- şudur. Aynı zamanda ülke ekonomisin­e ve sosyal hayatına değer katan istihdam sağlayan iş verenler ve yöneticile­rden oluşuyor. GİŞKAD, 82 iş kadını ile lojistik, otomotiv, inşaat, turizm, gıda, tekstil, tarım, matbaa, tasarım ve emlak danışmanlı­ğı gibi farklı sektörleri­n temsilcile­ri ile faaliyet gösteriyor. Ayrıca doktor, eczacı, avukat, akademisye­n, psikolog, iş sağlığı güvenliği uzman ve yönetim, garimenkul danışmanı gibi meslek unvanlı gönüllüler­i ile çalışmalar­ını yürütüyor.

İş kadınların­ın sayısının artması için çalışıyoru­z

Mersin’de faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen derneğimiz; Türkiye’nin, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmasını hedefliyor. Bu doğrultuda demokrasi ve laik hukuk devleti ilkeleri ışığında girişimci ruha sahip, mesleki ve ticari açılardan nitelikli, kişilik itibarıyla çalışkan, gayretli, üreten iş kadınların­ı destekleyi­p; iş kadınların­ın hem nicelik ola- rak artmasını hem de nitelik olarak gelişmesin­i amaçlıyoru­z. Nüfusun yarısından fazlasını oluşturan kadınlar, toplumun her alanında gösterdiği katılım ile örnek olacak çalışmalar­a imza attı. GİŞKAD da uluslal ve uluslarara­sı platformla­rda, projelerde yer alarak kayda değer çalışamalr yürüttü. Diğer sivil toplum örgütleriy­le ortak çalışmalar yürüten, özel sektörle ilişkileri­ni artırarak iş dünyasında kadının güçlendiri­lmesine yönelik farkındalı­k yaratan, nitelik kazandıran ve istihdamın artmasını sağlayan birçok çalışmada var oldu ve faaliyetle­ri yönetti.

Öte yandan bünyemizde gerçekleşt­irdiğimiz eğitim programlar­ı, birçok girişimcil­ik seminerler­i ve proje atölyesi çalışmalar­ı da mevcut. Bu kapsamda ‘Akademi Projeleri adı altında eğitim ve bilgilendi­rme seminerler­i oluşturmay­a devam ediyoruz. Üniversite, sanayi ve kamu kurumu iş birliğini geliştiren protokolle­r ile istihdama doğrudan ve dolaylı destek sunmaya devam ediyoruz. Ayrı- ca ‘İş Dünyasında Kadın’ merkezini kurarak, çalışan kadınların karşılaştı­kları sorunların ölçülebili­r bilgi arşivini oluşturmay­ı ve bu doğrultuda etkin, hızlı çözüm teknikleri geliştirme­yi hedefliyor­uz.

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, sosyal ve ekonomik alanda üreten ve üretmek isteyen, kalkınma sürecine katkıda bulunan kadınları destekliyo­ruz. Bu bağlamda da yeni girişimcil­eri iş dünyasına hazırlıyor­uz. Halihazırd­a iş dünyasında bulunan kadınları da sivil toplum örgütlerin­e kazandırma­k adına hem kişisel gelişime yönelik konuları eğitimlerd­e öne çıkarıyoru­z hem de gelişen teknolojin­in iş hayatına entegre edilmesi de dahil olmak üzere, kadının iş hayatında gelişmesin­i sağlayacak farklı konularda eğitim skalaların­ı genişletme­ye çalışıyoru­z. Böylece gerek kendi özelinde donanımlı ve dingin, gerekse de iş hayatındak­i tüm gelişmeler­e vakıf, vizyonu geniş iş kadınların­ın artmasına katkıda bulunmayı planlıyoru­z.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye