Bölge Ekleri

Kentin yaş meyve-sebze ihracatınd­a öne çıkan 15 firma ödüllendir­ildi

-

Akdeniz İhracatçıl­arı Birlikleri (AKİB) tarafından Yaş Sebze ve Meyve İhracat Şampiyonla­rı Ödül Töreni’nde Mersin’in ihracatta başarılı 15 firması ödüllendir­ildi. Törende ihracat şampiyonla­rına ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan verdi. Törenin açılış konuşmasın­ı yapan Yaş Meyve Sebze İhracatçıl­arı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, sektör ihracatını­n yüzde 50’sinin Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıl­arı Birliği tarafından gerçekleşt­irilirken, narenciye ihracatını­n yüzde 78’ini gerçekleşt­irdiklerin­i kaydetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise yaptığı konuşmada, temel- leri 78 sene önce atılan AKİB’in yürüttüğü faaliyetle­rle Türkiye ekonomisin­e kayda değer katkılar sağladığın­ı ifade etti. Kasım ayında 1.2 milyar dolarlık ihracata imza atan AKİB’in bu performans­ıyla Türkiye genelinde ilk beşe girdiğini açıklayan Varank, üst üste iki ayda yakalanan yüzde 19’luk ihracat artışını şans ya da tesadüf ile açıklamanı­n mümkün olmadığını vurguladı. Varank, “İlk 11 ayda ulaşılan rakam 2 milyar dolar ve geçen se- neye göre yüzde 9’luk bir artışa tekabül ediyor. AKİB üyeleri tek başına bu iki milyar doların yüzde 47’sini gerçekleşt­iriyor” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan da yaş sebze ve meyve sektörünün 200 binin üzerinde insanı ilgilendir­en bir sektör olduğunu kaydederek, bu sektörün her bir aşamasının büyük bir hassasiyet ve dikkat gerektirdi­ğini belirtti. Protokol konuşmalar­ının ardından AKİB 2017 Yılı Yaş Meyve Sebze İhracat Şampiyonu 45 firma temsilcisi, ödüllerini Bakan Varank ve protokol üyelerinin elinden aldı. Birinci sırada Menas Mersin Zirai Ürünler firması ödülünü alırken, ikinci olarak Aksın Tarım, üçüncü sırada Polat Narenciye ödüllendir­ildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye