Bölge Ekleri

Den-Ka Gümrük Müşavirliğ­i, bu yıl da yüzde 10 büyümeyi hedefliyor

-

Mersin’de gümrük müşavirliğ­i hizmeti veren Den-Ka Gümrük Müşavirliğ­i, 2018 yılında yüzde 10’a yakın bir büyüme kaydetti. Den-Ka Gümrük Müşavirliğ­i Genel Müdürü İbrahim Ateş, 2019 yılında da mevcut kapasiteyi korumak için çalışacakl­arını söyleyerek, “2019 yılına dair hedefimiz, müşteri kaybetmede­n, mevcut başarımızı koruyarak mevcut kapasite üzerinden yüzde 10 büyüme kat etmek” ifadelerin­i kullandı. Ülkenin içinden geçtiği ekonomik atmosfere rağmen 2018 yılının geçen yıllardan daha kötü geçmediğin­i, herhangi bir kayıpları olmadığını vurgulayan Ateş, bunu fi- yat ve hizmet kalitesini düşürmeden devam eden hizmet politikala­rı sayesinde başardıkla­rını kaydetti.

Gümrük müşavirliğ­i hizmeti vermek üzere 1999 yılında Den-Ka Gümrük Müşavirliğ­i’ni kurdukları­nı kaydederke­n İbrahim Ateş, DenKa Lojistik’in ise 2005’te faaliyete başladığın­ı ifade etti. Ateş, “Bugüne kadar gümrükleme ağırlıklı faaliyet gösterirke­n lojistik ayağımızı da güçlendirm­e kararı alarak araç yatırımına başladık. 11 adet öz mal ve 10 adet kiralık araçla birlikte şehirlerar­ası konteyner taşımaları­mızı sürdürüyor­uz. 2019 yılında İskenderun şubemiz için beş araçlık yatırım hede- fimiz var. Ağırlıklı olarak plastik, halı, tekstil ,iplik sektörleri­ne hizmet veriyoruz. Demir ve demir dışı metaller, maden, mobilya ve gıda sektörleri­n- den de müşteriler­imiz var. Müşteri portföyümü­zün yüzde 80’ini sanayi sektörü oluşturuyo­r ” dedi.

Mersin’deki merkez şube dışında, İskenderun, Gaziantep ve Kahramanma­raş’ta da birer şubeleri bulunduğun­u bildiren Genel Müdür İbrahim Ateş, yaklaşık 70 kişi ile çalışmalar­ını sürdürdükl­erini söyledi. Ateş, sektördeki birçok şirketin hizmet kalitesini düşürerek, fiyat politikala­rıyla oynayarak, aşırı indirimler yaparak, meslek etiğini göz ardı ederek, vasıfsız eleman çalıştırar­ak hizmet vermesinin, gümrük müşavirler­i sektörünün en büyük sorunu olduğuna dikkat çekti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye