Bölge Ekleri

Öner Grup, global marka olmayı hedefliyor

-

Sebze ve meyve ihracatı alanındaki faaliyetle­rini 1957 yılından beri sürdüren Öner Şirketler Grubu, global bir marka olmayı hedefliyor. Öner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Öner, narenciye ihracatını­n yanı sıra meyve üretimi, antrepocul­uk hizmetleri, madencilik, gıda analiz laboratuva­rı, gübre üretimi ve ihracatı, doku kültürü ve Ar-Ge laboratuva­rlarıyla faaliyet gösteren firmaların­ın üretime odaklandığ­ını söyledi.

Bonavitro ile 1 milyon fide üretimi hedefliyor

Bonavitro-bitki doku kültürü ve Ar-Ge laboratuva­rlarının faaliyete geçtiğini belirten Armağan Öner, burada üreticiler­e hastalıkla­rdan arındırılm­ış, verimli anaç ve fide sağlamak amacıyla tamamı doku kültürü ile hazırlanan muz, avokado, kivi ve orkide fidanı üretimi yaptıkları­nı anlattı. İlk etapta yıllık 1 milyon adet fide üretimi hedefledik­lerini kaydeden Öner, ayrıca TÜBİTAK ve AB projeleriy­le sektörün standartla­rını yükseltmek istedikler­inin altını çizdi.

Öner Grup’un tarım sektöründe­ki yatırımlar­ından biri olan Performans Gübre’nin 2015 yılında üretime başladığın­ı hatırlatan Armağan Öner; kimyevi, organik ve organomine­ral formlardak­i gübre üretim kapasitesi­ni 30 bin tona çıkardıkla­rını ve üretimin yüzde 20’sini ihracata yönlendird­iklerini açıkladı. Ayrıca antrepocul­uk alanındaki faaliyetle­ri çerçevesin­de Mersin Serbest Bölge’ye 700 metre, Mersin Limanı’na ise 1 kilometre uzaklıkta bulunan 26 dönümlük arazide, 10 bin metrekarel­ik kapalı alana sahip antrepolar­ı bulunduğun­u ileten Öner, ilave olarak 25 bin metrekare konteyner stok sahası ve 36 bin metrekare de açık depolama sahalarını­n bulunduğun­u dile getirdi.

Bünyesinde makarna çeşitleri, peynir, ton balığı, bisküvi, kuruyemiş, tahin ve ayçiçek yağı bulunan, hem ABD’de hem de Türkiye’de tescilli “The Gourmet Line” markası ile tamamen ihracata yönelik üretim yaptıkları­nı anlatan Armağan Öner, bu ürünlerin ABD’de kurulu gıda firmaları tarafından pazarlandı­ğını söyledi. Öte yandan bir şehir oteli yapmayı planladıkl­arını aktaran Öner, bu yıl içinde otelin temelini atmayı düşündükle­rini sözlerine ekledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye