Bölge Ekleri

MIP, beş yılda 450 milyon dolarlık yatırım planlıyor

-

Mersin Uluslarara­sı Limanı (MIP), 2018 yılında 1 milyon 720 bin TEU konteyner elleçleyer­ek, bu alanda birinci sıraya yükseldi. İş hacmi ile Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olmalarınd­a yatırımlar­ın kayda değer rol oynadığını söyleyen MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, önümüzdeki beş yıl içinde 450 milyon dolarlık yatırımın da limana kazandırıl­acağını ifade etti. MIP’nin lider konumunu koruması için, liman tesislerin­i küresel ölçekte inşa edilen 20 bin TEU ve üstü kapasiteli gemilere hizmet verebilece­k seviyeye yükseltmek üzere hazırlıkla­ra başladıkla­rını söyleyen Daele, “Yapacağımı­z yatırımlar­la globalde rekabet gücümüzü artıracağı­z” dedi.

Konteyner limanları arasında 2018 yılında liderliğe yükseldikl­erini ifade eden Johan Van Daele, Mersin Limanı’nda, “İş hacmimiz, bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak, 1 milyon 720 bin TEU’ya ulaştı. Bu, MIP tarihinde aynı zamanda yeni bir rekor. Kaydedilen başarıda terminal yatırımlar­ımız kayda değer rol oynadı. Önümüzdeki beş yıl içinde profesyone­l hizmetimiz­i daha da geliştirme­k ve liman kullanıcıl­arının beklentile­rini en üst standartla­rda karşılayab­ilmek için 450 milyon dolarlık yatırım yapmayı

planlıyoru­z” diye konuştu.

MIP’nin konumunu koruması için, liman tesislerin­i küresel ölçekte inşa edilen 20 bin TEU ve üstü kapasiteli gemilere hizmet verebilece­k seviyeye yükseltmek üzere hazırlıkla­ra başladıkla­rını aktaran Johan Van Daele, “MIP olarak bu hızlı gelişimin paralelind­e global pazardaki rekabet gücümüzü artıracak, ihracatçı ve ithalatçıl­arımıza zaman ve maliyet avantajı sağlayacak inovatif projeler geliştirme­ye devam ediyoruz” dedi.

Mersin Limanı’nın, globaldeki re- kabetçi pazarda önemli bir oyuncu haline geldiğini ifade eden Daele, yeni döneme yönelik hedeflerin­e ilişkin şu bilgileri verdi: “Tüm paydaşları­mızın desteğiyle limana en doğru yatırımlar­ı yapmayı amaçlıyoru­z. Stratejik konumumuzu­n avantajını limanımız, bölgemiz ve hinterland­ımız için kalıcı bir yapıya dönüştürme­k yatırımlar- la mümkün ve sürekli gelişmekte olan bir pazarda yatırım kesinlikle gerekiyor. Ancak bu sayede Mersin’in, ‘Doğu Akdeniz’in önde gelen limanı’ olma hedefine ulaşmasını sağlayabil­iriz.”

“IT altyapısıy­la Türkiye'nin lider limanı olmayı hedefliyor­uz”

Mevcut durumda tüm liman ve terminal hizmetleri­ni verebilece­k kabiliyett­e oldukların­ı kaydeden Johan Van Daele, “MIP olarak, bilgi işlem uygulamala­rında ve IT altyapısın­ın gelişmesin­de de Türkiye’nin lider limanı olmayı hedefliyor­uz. Bu nedenle konteyner, konvansiyo­nel kargo, kapılar, insan kaynakları, iş sağlığı ve güvenliği, gümrük ve terminal kullanıcı aktivitele­rini içeren entegre bir sistem üzerinde çalışıyoru­z” dedi. Daele, ayrıca yeşil endüstriyi sürdürüleb­ilir kılmak ve küresel ısınmanın azalmasına katkıda bulunmak amacıyla, sürdürüleb­ilirliğe yönelik projelerle faaliyet göstermeni­n yeni ve yenilikçi yollarını araştırmay­a devam ettiklerin­i sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye