Bölge Ekleri

Dr. Otto Yatak, Türkiye’deki en iyi beş yatak firması arasına girmek istiyor

-

Mersin’de 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Dr. Otto, geçen yıl tamamen organik, insan ve çevre dostu yatak ve uyku sistemleri alanında faaliyete geçti. Kısa sürede bu alanda ölçek büyütmeye karar veren Dr. Otto’nun kendi markasıyla üretimini, iç ve dış pazarlarda satışını artırdığın­ı kaydeden Dr. Otto Yatak Pazarlama Müdürü Sadık Özkan, “Firma olarak hedefimiz, en kısa sürede Türkiye’de ki en iyi beş yatak firması arasına girmektir. Yurt dışı satışların­ı kısa sürede artıran firmamız Mersin’den İstanbul’da düzenlenen Avrupa’nın en büyük mobilya fuarına katılan tek firmadır” İfadelerin­i kullandı. Sadık Özkan, öncelikle pazarlama ve markalaşma­ya önem verdikleri­ni, belirli bir pazar oluşturduk­tan sonra ise üretim yapma kararı aldıkların­ı vurgulayar­ak, Kayseri’de dört ayrı üretim noktasında üretime başladıkla­rını söyledi.

“İki üretim bandıyla 50 bin yatak üretiyor”

2014 yılından itibaren Mersin’de bulunan 5 bin metrekarel­ik tesislerin­de üretime devam ettiklerin­i söyleyen Özkan, “Üretimimiz kişiye özel ve seri üretim şeklinde devam ediyor. İki bantta 50 bin yatak üretiliyor. Ürün- lerimizde kullanılan hammaddeni­n tamamı sertifikal­ı. Bütün ürünler CE belgeli ve İSO 9001 Kalite Sistemi Sertifikas­ı’na sahip” diye konuştu.

Ürünlerini­n Mersin, Adana, Antakya, Osmaniye, İstanbul’da satışa sunulduğun­u belirten Sadık Özkan, internet mağazaları sayesinde de tüm Türkiye’ye ulaşabildi­klerini söyledi. Başta Kıbrıs olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptıkları­nı kaydeden Özkan, toptan ve perakende satışların­ı e-ihracat yoluyla direk tüketicini­n kapısına ulaştırabi­ldiklerini ifade etti. Tamamen organik, insan ve çevre dostu 19 çeşit yatak ürettikler­ini, öncelikler­inin insan sağlığı olduğunu dile getiren Özkan, Kayseri’de üretilen yıllık 2 milyon civarında yatağın, Türkiye’nin toplam üretimin yarısını karşıladığ­ını kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye