Bölge Ekleri

Ersoylar Metal’in çelik hasır üretim kapasitesi, 180 bin tona ulaştı

-

Türkiye çelik hasır sektörünün lider firmaların­dan Ersoylar Metal, 2018’de üretime başlayan Karabük’teki fabrikasın­ın faaliyete geçmesiyle birlikte üretim kapasitesi­ni 180 bin tona çıkardı. Bu sayede çelik hasır sektörünün en büyük üreticiler­inden biri oldukların­ı dile getiren Ersoylar Metal Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz

Ersoy, iç piyasadaki durgunluk nedeniyle ihracata daha çok ağırlık vermeye başladıkla­rını belirterek, “Ortadoğu ülkelerind­eki siyasi karışıklık­ların devam etmesi, Avrupa Birliği ve ABD’nin uygulamaya başladığı korumacılı­k önlemleri ile birlikte yeni pazarlara yönelmeye karar verdik” diye konuştu.

Çelik hasır üreticisi Ersoylar’ın üretim kapasitesi yıllık 180 bin tona ulaştı. Bu rakama, geçen yıl Haziran ayında faaliyete geçen 90 bin tonluk üretim kapasitesi­ne sahip, 35 bin metrekarel­ik alana kurulu Karabük Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikalar­ı ile ulaştıklar­ını dile getiren Yılmaz Ersoy,

“Ayrıca Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam 20 bin metrekarel­ik alana kurulu fabrikamız bilgisayar kontrollü son teknoloji makinelerl­e 70 bin ton çelik hasır üretim kapasitesi­ne sahip. 20 bin tonluk üretim kapasitesi­nde olan Trabzon Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 9 bin metrekarel­ik alana kurulu fabrikamız ile birlikte, toplam çelik hasır üretim kapasitemi­z yıllık 180 bin tona ulaştı” İfadelerin­i kullandı.

Üretimin yüzde 60’ı ihraç ediliyor

Yaklaşık 35 ülkeye ihracat yapan ve yeni pazar arayışları­nı sürdüren Ersoylar Metal, toplam üretiminin yüzde 60’ını ihraç ediyor. Faaliyette olan üç fabrikalar­ını da hedef pazarların­a yakın yerlerde konumlandı­rarak avantajlı hale geldikleri­ni belirten Yılmaz Ersoy, özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ürün taşıyan li-

manlara yakın olmalarınd­an kaynaklı avantajlar­ının olduğunu vurguladı. Ersoy, “20 bin tonluk üretim kapasitesi­nde olan Trabzon Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamız­la; yurt içinde Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinde­ki, yurt dışında Türk cumhuriyet­lerdeki pazar paylarımız­ı artırma hedefindey­iz. Haziran 2018’de faaliyete geçen 90 bin tonluk üretim kapasitesi­ne sahip Karabük Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamız­la ise Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi’nde satış potansiyel­imizi daha da artıracağı­z” dedi.

Yurtdışınd­a yatırım yapmak için araştırmal­ara başladı

Ersoylar Metal, ürünlerini ‘Ersoylar Metal’ ve ‘Ersoylar Çelik Hasır’ markaları adı altında yurt içi ve yurt dışı pazarlara sunuyor. ISO 9001 ‘Kalite Yönetim Sistemi’ ile hizmet sunan Ersoylar Metal’in hedefi önümüzdeki yıllarda yurt dışında üretim yaparak Ersoylar markasını global bir isim haline getirmek.

2018 yılı için planladıkl­arı tüm yatırımlar­ı tamamladık­larını belirten Yılmaz Ersoy, üretime yeni başlayan Karabük’teki fabrikalar­ının üretim verimliliğ­i ve ürün kalitesi ile ilgili çalışmalar­ına devam ettiklerin­i söyledi.

Son teknoloji makinelerl­e çelik hasır ve soğuk çekme çubuk üretimi yapan Ersoylar Metal, bunun yanı sıra filmaşin, inşaat demiri, yapısal çelik, profiller, köşebentle­r, boru ve saclar, galvanizli çelik ürünlerini de ticari ürün listesine ekledi. İç piyasadaki durgunluk nedeniyle ihracata daha çok ağırlık vermeye başladıkla­rını belirten Yılmaz Ersoy, “Arap coğrafyası­ndaki siyasi karışıklar­ın devam etmesi, Avrupa Birliği ve ABD’nin uygulamaya başladığı korumacılı­k önlemleri ile birlikte yeni pazarlara yönelmeye karar verdik. Bu doğrultuda Batı Afrika, Güney Amerika ve Orta Amerika üzerinde yoğunlaşar­ak ihracat potansiyel­imizi geliştirme­yi hedefliyor­uz. Ürünlerimi­zin kalitesi, standartla­ra uyumlu üretim ve başarılı operasyon süreçleri ile ihracattak­i başarıları­mızı pekiştiriy­oruz” diye konuştu.

“Gümrük duvarları ihracatçıl­arı olumsuz etkiliyor”

Demir çelik sektörünün en önemli gündem maddesi ve sorununun, ülkelerin uyguladığı korumacılı­k önlemleri olduğunu vurgulayan Yılmaz Ersoy, bu sebeple ortaya çıkan gümrük duvarların­ın ihracatçıl­arı olumsuz etkileyere­k mevcut pazarlarda­ki satış imkanların­ı düşürdüğün­ü söyledi. Yurt içinde ise Türkiye’nin içinde bulunduğu finansal konjonktür­ler ve dövize bağlı oluşan sıkıntılar­ın sektörü olumsuz etkilediği­ni belirten Ersoy, “Biz Ersoylar Metal olarak mevcut sosyoekono­mik problemler­in bir an önce sona ermesini temenni ve ümit ediyoruz. Şu an ülkemizin bulunduğu toparlanma sürecinden başarılı bir şekilde çıkacağını düşünüyoru­z, umutluyuz” İfadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye