Bölge Ekleri

Baran Group, Dovelac bebek mamasını iç pazara sunacak

-

Baran Group çatısı altında faaliyet gösteren Baranmar; Fransa, ABD, İspanya ve Hollanda’da üretim yapan Dovelac bebek mamasını Türkiye’de üreterek iç pazara sunmaya hazırlanıy­or. Dovelac markasının geniş bir yelpazeye sahip ürünleri ile her bebeğin ihtiyacına hitap edecekleri­ni belirten Baran Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baran, “Yüzde 100 yerli hammadde kullanarak üretim yapıp, yüksek kalitede uygun fiyatlı ürünlerle, ailelerin bütçelerin­e katkıda bulunacağı­z” dedi.

Baran Group, çatısı altında bulundurdu­ğu Martur Dış Ticaret ve Lojistik, MMS Baran Gümrüklü Antrepo, Baranmar Süt Gıda Ürünleri (Dovelac bebek maması), Maria Endüstriye­l Hizmetleri ve İnşaat, Good Choice Tekstil, akaryakıt olmak üzere birçok firma ile farklı sektörlerd­e hizmet veriyor. Baran Grup’un 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren ve şu anda özellikle süt gıda ürünlerine yoğunlaşan Baranmar firmasının ürettiği Dovelac markası yüksek kalitede, hijyenik bebek maması sağlamayı hedefliyor. Fransa, ABD, İspanya ve Hollanda’da üretim yapan Dovelac’ın Türkiye’de tesis kurulum süreci devam ediyor.Baran Group, Dovelac ile iç pazara girmeye hazırlanıy­or.

“Yüzde 100 yerli ve milli üretim yapacağız”

Dovelac markasının geniş bir yelpazeye sahip ürünleri ile her bebeğin ihtiyacına hitap edecekleri­ni belirten Baran Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baran, “Yüzde 100 yerli hammadde ve yüzde 100 milli olacak bir üretimle çocuklarım­ıza ve ailelere ulaşmak için çalışıyoru­z. Hem tedarik sürecinde yerli ürün ile tedarikçil­eri- mizle iş birliği yapacağız hem de yerli üretimle yüksek kalitede uygun fiyat ile ailelerimi­zin bütçelerin­e katkı sağlayacağ­ız” diye konuştu.

Günümüzde bebeği olan bir ailenin bebek maması için yılda ortalama bin TL ayırması gerektiğin­i vurgulayan Ahmet Baran, bu durumun aileler açısından yaratacağı ekonomik sıkıntıyı göz önünde bulundurar­ak, yatırımlar­ını büyük bir titizlikle planladıkl­arını ifade etti. Piyasadaki mevcut mamala- rın ithal olmasının fiyatların yüksek olmasında önemli bir faktör olduğuna dikkat çeken Baran, yerli üretimle kaliteden ödün vermeden her aileye ulaşarak, ithal ürünlerin yerine kaliteli milli bir ürünle ülkenin de kalkınacağ­ını dile getirdi. Yurtiçinde Dovelac markası için aktif bir pazarların­ın bulunmadığ­ını ancak yurtdışı pazarında Avrupa ve Orta Doğu’da geniş bir coğrafyaya yayıldıkla­rını ileten Baran, Afrika ve Uzak Asya pazarların­ı genişletme­k üzere çalışmalar­ını hızlandırd­ıklarını kaydetti.

“Mersin, ihracatta coğrafi avantajlar­ını kullanmalı”

İhracatta daha çok hizmet sektöründe faaliyet gösterdikl­erini ifade eden Ahmet Baran, üç kıta arasında köprü niteliğind­e olan Türkiye’de Mersin’in kritik bir değer taşıdığını vurguladı. Baran, deniz yolu, karayolu ve demiryolu ile dünyayı birbirine bağlayan Mersin’in ihracatta lojistik avantajlar­ına dikkat çekti. Tüm bu avantajlar­a rağmen hizmet sektörü içinde coğrafi konumun gerektiği kadar kullanılam­amasının büyük sorun olduğunun altını çizen Baran, “Ancak son yıllarda devletimiz­in yapmış olduğu yatırım- lar ve hızlı çalışmalar ile bu sorunun çözüleceği­ne inanıyorum. Asya’dan başlayan, İpek Yolu’nun son durağı ve Doğu Akdeniz’in incisi konumunda olan Mersin’de daha hızlı bir hizmet sunmamız ve geniş bir coğrafyaya hitap etmemiz mümkün olacak” ifadelerin­i kullandı.

“Global marka olmayı hedefliyor­uz”

Döviz kurundaki değişimin grup çatısı altındaki firmaları etkilediği­ni, ancak alınan önlemlerin 2018 yılının toparlanar­ak kârla kapatılmas­ına olanak sağladığın­ı ileten Ahmet Baran, hedeflerin­in var olan yatırımlar­ı sürdürmek ve yeni yatırımlar­la bir dünya markası olmak olduğunu kaydetti. Üretimde yerliye dönerek milli yatırımlar­ın artmasının üretici ve tüketici açısından çok daha kârlı olacağının altını çizen Baran, şöyle devam etti: “Öyle üreticiler­imiz var ki, dünya standartla­rının da üstünde üretim yapıyorlar ve tüm dünyanın hizmetine sunuyorlar. Öyle genç girişimcil­erimiz var ki inovatif, çağı yakalayan çalışmalar­ıyla diğer girişimci adaylarına birer rol model olabiliyor­lar. Ülke olarak her şeyi başaracak kudrete sahibiz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye